lørdag den 5. oktober 2013

hi chocolate - hello fat bombs...


Fedt fasten satte min kost lidt i perspektiv - og gav cravings. Der blev spist lidt af hvert i går - og tænkt over kosten fremover. Jeg har stadig på fornemmelsen, at min krop ikke vil blive fast i ketosen. Jeg vil gerne fortsætte den strikse LCHF (læs: dog uden at tælle kcal), men tillade mig selv mere, så det ikke konstant er nej tak til det 'ikke-strikse'. Med det 'ikke-strikse' tænker jeg blandt andet på LCHF-bagværk, mælkeprodukter, chokolade, nødder og andre gode fedtkilder, som dog bidrager med kulhydrater. Det skulle gerne ende ud i en kombination af 'back to basics' og 'at gøre mindre (for fedttab)'.

Derfor blev denne weekends 'treat' også med chokolade, som jeg ikke har fået længe. Chokoladen har været sat på pause siden starten af august, da snacks'ene tog lidt overhånd. Nu er den inviteret ind i min kost igen og jeg valgte at starte med en ægte keto-snack - nemlig 'fat bombs' med inspiration fra denne opskrift. Håbet er, at de mætter mere på grund af det høje fedtindhold, så kører jeg da i hvert fald ikke lige 100 gram chokolade ned.

fat bombs med macadamianødder
(20-25 stk.)

100 g smør
50 g kokosolie
50 g chokolade 85 %
50 g kokosmel
25 g hakkede macadamianødder
drys salt
drys vanillepulver

fremgangsmåde: 
1) Smelt smør, olie og chokolade sammen ved svag varme i en gryde.
2) Tilsæt kokosmel, nødder, salt og vanille og rør godt.
3) Hæld massen i en form og sæt på frost.

tip!
Fat bombs kan fint opbevares på frost og spises kolde - de smelter hurtigt.


...enjoy!

9 kommentarer:

  1. mmhh.. hvor ser det lækkert ud, det må jeg snarest prøve! Hvor har du købt formene som du kommer chokoladen i?
    Kh. Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina,
      Mine forme er fra Netto - købte dem vist op til juletid sidste år.
      Du kan også købe/ bruge mini muffinsformen - der har jeg nogle fine fra Søstrene Grene - og de koster ikke mange kroner.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Jeg vet at jeg købte en (ok, om ikke samme, så meget meget lig!) i imerco før jul for 2-3 år siden, men har sidenhen set dem flere steder, blandt annet føtex

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Trine,
      Tak for tippet - det er her med givet videre til andre læsere.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Kan man måske lave disse med Goji-bær i? Sådan i stedet for nødder eller kokos...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Ja, du kan sagtens tilsætte lige det fyld du ønsker eller lave dem helt uden fyld ;)
      God fornøjelse med opskriften.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Tak for det - de smager ganske godt med disse bær, og har en masse i fryseren nu til når trangen melder sig, og man godt liiiiiige må snuppe en enkelt. Min mand guffer også lystigt, men ønsker gerne macadamianødder til næste portion.

      Pernille

      Slet
    3. Hej Pernille,
      Hvor er det godt at høre, du har succes med de lækre bider - nu har jeg da helt fået lyst til at lave en portion selv igen (med gojibær, som har ligget på lager længe...).
      KH
      - frk. sveske
      P.S. Macadamianødder er også bare et hit i 'fed' chokolade :P

      Slet
  4. Hvor mange kulhydrater er der i hver portion?
    Kh. Sarah

    SvarSlet