mandag den 11. marts 2013

kyllingespyd & smuk salat



Xenia fristede for nylig med denne ret, som jeg bare måtte afprøve snarest. Heldigvis lå der et lækkert lille økologisk spidskål på køl, som var perfekt til salaten. Dog måtte jeg undvære den røde farve - jeg er endnu ikke stødt på rød spidskål, hvor jeg handler.
Jeg lavede retten til frokost søndag - elsker, at der er god tid til måltiderne og forberedelser i weekenden. Salaten blev snittet og kyllingen marineret, inden jeg smuttede til søndagens skønne step-time i fitnesscentret. Skønt at vende hjem til en kylling, der bare skulle i ovnen, mens jeg fik et varmt bad.
Marinaden på kyllingen bliver dejlig knasende og salaten er bare en skøn kombination af det syrlige, søde og fede. Opskrifterne kommer lige her...



kyllingespyd med kokos & karry
(4 stk.)

4 kyllingebryster eller 8 inderfileter
2 spsk kokosolie
½ spsk karry
1 tsk salt
1/4 dl kokosmel

4 træspyd

fremgangsmåde:
1) Del kyllingebrysterne i to på langs.
2) Smelt kokosolien i microovnen eller en lille gryde.
3) Bland karry, salt og kokosmel i olien til en pasta.
4) Fordel marinaden over kyllingen og lad den gerne trække på køl.
5) Forvarm ovnen til 200 grader.
6) Sæt kyllingen på spyd i zigzag med to per spyd og læg dem i et ovnfast fad.
7) Steg kyllingen ved 200 grader i 20-25 min.

Servér spydene i selskab med smuk salat...


 

smuk salat af spidskål med avocado, mango & cashewnødder
(4 port.)

3/4 lille økologisk spidskål
1 mango
2 små avocadoer
100 g cashewnødder

dressing
1/4 dl lime-/ citronsaft
3/4 dl olie
salt

fremgangsmåde:
1) Snit kålen fint og kom i en stor skål.
2) Pisk ingredienserne til dressingen sammen og hæld over kålen. Lad den gerne marinere i dressingen en halv time eller længere på køl.
3) Rist cashewnødderne på en varm pande - køl af.
4) Skær mango og avocado i tern og fordel oven på kålen.
5) Top til sidst med cashewnødderne lige før servering.

Velbekomme!

8 kommentarer:

  1. Xenia har det jo med at friste med sine opskrifter. Jeg skal altså også have afprøvet den her opskrift! Jeg er bare ofte for nærig til at købe kyllingebrystfilet, fordi det er så sindssygt dyrt efterhånden! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Det kan du have ret i, men købte jeg ikke kylling, fik jeg ikke mad - jeg spiser ikke svinekød og stortset heller ikke fisk. Oksekød hele tiden er nok ikke det bedste. Budgettet er dog ikke til frilands- eller øko-kylling, så der går jeg også på kompromis.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det ser dejlig let og frisk ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Hanne,
      Det var det virkelig også - har lige fået endnu en portion i madpakken og der er altså lidt sommersmag i den salat pga. mangofrugten ;-)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Det ser vildt lækkert ud! Især salaten! Især når man ens favoriter er mango og avocado! ;)
    Jeg tænkte på om du ikke vil være med i min konkurrence på min blog hvor du kan vinde en blackmask?
    http://anna-mitlivminetankermig.blogspot.dk/2013/03/konkurrence-blackmask.html
    xoxo

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anna,
      Ja, så kan den salat bestemt ikke slå fejl ;-)
      Jeg kigger da lige forbi din blog og konkurrence.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  4. Den salat ser lækker ud og jeg har tænkt mig at afprøve den i weekenden! :D

    Du skal være velkommen til at deltage i min konkurrence om et gavekort på 250 kr: http://sarasskab.blogspot.dk/2013/03/give-away-vind-et-gavekort-til-footway.html

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sara,
      Det lyder godt - jeg hører gerne, hvad du synes om retten, når den er afprøvet ;-)
      Jeg kigger da lige forbi.
      KH
      - frk. sveske

      Slet