tirsdag den 25. september 2012

proteiner i madpakken aka kyllingespyd


Endnu en af weekendens 'produktioner' til madpakken. Jeg har haft lidt svært med de animalske proteiner på det sidste (læs: altså ikke osten!). Der skal tænkes lidt kreativt, for at komme ud over den stegte kyllingefilet. Valget faldt derfor på spyd, da de er nemme at pakke i madpakken og på en eller anden måde gør proteinindtaget mere overskueligt.

soyamarinerede kyllingespyd
(5 stk.)

ca. 600 g kyllingefilet
5 træspyd

marinade
½ dl tamari
½ dl vand
saft af 3/4 limefrugt
1-2 cm finthakket ingefær
1 tsk tørret chili
lidt salt

fremgangsmåde:
1) Skær kyllingefilleterne i store tern om kom dem i en frostpose.
2) Bland alle ingredienserne til marinaden og hæld den ned til kyllingeternene. Vend posen nogle gange til marinaden er godt fordelt.
3) Sæt kyllingen på køl i min. 6 timer - gerne natten over.
4) Læg fem træspyd i koldt vand en halv times tid.
5) Fordel kyllingeternene på de fem spyd, så der stadig er frit spyd i begge ender til at vende dem med.
6) Steg spydene på en varm pande, så de lige får farve på alle sider.
7) Steg spydene færdig i ovnen i et ildfast fad ved 200 grader varmluft i 20-25 min.


12 kommentarer:

  1. Kylligespyd går man aldig galt i byen med ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Muligvis ikke, men det er sjældent de er på menuen hos mig. Jeg tror nu nok, jeg vil foretrække kyllingedeller på spyd.
      Ligger du måske inde med opskrift på en god kyllingemarinade?
      - frk. sveske

      Slet
    2. det kan du tro jeg har, 2 faktisk.

      min yndlings er denne her og giver en ret stor portion
      5 dadler
      3 tomater
      1 chili
      10 cm ingefær
      3 fed hvidløg
      Saft af 1 citron
      3 spsk tamari
      alt blendes sammen og kødet marineres i
      herligheden

      nr. 2.
      1/2 dl soya
      3 spsk olivenolie
      1 god tsk paprika
      2-3 cm ingefær
      1 tsk oregano

      Det her er en turbo marinade, da soyaen hurtigt trænder ind i kødet og giver smag

      Håber det kan hjælpe på din kyllige lyst :-)

      kh maria

      Slet
    3. Hej Maria,
      Mange tak for opskrifter til marinade. De er nu printet til opslagstavlen til næste gang, der er kylling på menuen. Soyaudgaven minder meget om min egen. Tomatudgaven er jeg meget spændt på at afprøve ;-)
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det ser da bare super lækkert ud, og 1000 gange mere indbydende end den gang rugbrød med spegepølse jeg kan tage mig sammen til ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Suh,
      Tak for roserne. Uha, det er længe siden, jeg har fået en rugbrødsmad. Tror jeg faktisk ikke, jeg har siden, jeg droppede korn i aprilmåned. Vild tanke. Jeg savner det ikke synderligt, men det kræver lidt mere af madpakken, hvor rugbrød altid er dejlig nemt.
      - frk. sveske

      Slet
    2. Det er nemlig det det er - især for sådan en som mig, som ikke er god til rester - jeg spiser det nemlig fordi jeg ingen selvkontrol har. Derfor laver jeg kun portionsstørrelser og holder mig fra buffeter...
      Men dejligt med god inspiration!

      Slet
    3. Hej igen,
      Den med selvkontrollen kender jeg alt til, men kan heldigvis nogenlunde styre mig, når det kommer til rigtigt mad (læs: snak ikke om kager og andre søde snacks).
      - frk. sveske

      Slet
  3. Hej kyllingespyd med bacon omkring kunne også være en ide:)
    Knus Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Laura,
      Jeg er stadig ved at lære kærligheden ved bacon at kende - det er noget jeg konsekvent er gået uden om det meste af livet og svinekød er bare ikke en favorit. Men men god sprød øko-bacon er ikke helt i vejen indimellem.
      Steger du dem i ovnen? Kan baconen blive sprød?
      - frk. sveske

      Slet
  4. Ja det kan godt blive sprødt i ovnen.
    Ja økobacon skal det da være:)
    Knus Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej igen Laura,
      Ja økobacon er et must, helt enig.
      Det må komme an på en prøve, om det falder i smag.
      Tak for tippet ;-)
      - frk. sveske

      Slet