søndag den 1. juni 2014

nem bearnaise a la Vikki


Uhm bearnaise - det er nok min sovse-favorit. Desværre har jeg endnu ikke haft held med den den lune pisket over vandbad. Har forsøgt både med piskeris og stavblender, men den er skilt begge gange og røget ud :( Derfor blev jeg så glad, da jeg faldt over Vikkis opskrift. Den har jeg nu lavet et par gange eller tre og den fejler aldrig. Og resterne giver den bedste bearnaise-smør, da sovsen stivner helt på køl. Det er en fordel at kunne bruge resterne på den måde - især når det herhjemme kun er mig, som spiser denne bearnaise. 

nem bearnaise a la Vikki
(2 pers.)

2 æggeblommer
1½ tsk bearnaiseessens (eller eddike for Whole30-variant)*
1 spsk estragon
1 tsk urtesalt
150-200 g klaret smør
himalayasalt
friskkværnet peber

fremgangsmåde:
1) Kom smørret i en gryde og lad det smelte stille og roligt ved svag varme.
2) Pisk æggeblommerne sammen med essens/ eddike, estragon og urtesalt til det er let skummende.
3) Tilsæt nu det klarede smør, mens du pisker. Hæld i en tynd stråle, så smørret absorberes.
4) Smag til med ekstra eddike/ essens, salt og lidt friskkværnet peber.

*Ups! Der var røget essens min portion - kom først i tanke om E-numre, da maden var spist, så det var ikke helt Whole30, men med de få dråber i den spiste portion går det nok? Men ØV!

Inspiration: fedtkanten.dk





Velbekomme!

7 kommentarer:

  1. Det er min yndlings måde at lave bearnaise på :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tine,
      Det er virkelig også nemt og så skiller den i hvert fald ikke!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Kan man mon lave større portioner og fryse ned?

    SvarSlet
    Svar
    1. Det ville jeg nok umiddelbart ikke gøre. Men du kan have den på køl i op til uge, og spise den kold, oven på en grillet bøf eller lune grøntsager, eller også kan den genvarmes MEGET skånsomt over vandbad. Min mand putter også en skefuld i sine morgenæg, faktisk ;-)

      Slet
    2. Tak for svar, kære Vikki.

      Slet
  3. Dejligt, at du kan lide den <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vikki,
      Den er et hit og SÅ nem :) Tak for inspiration.
      KH
      - frk. sveske

      Slet