søndag den 2. september 2012

flødeis med banan & lakrids


Jeg elsker bananis og lakridsis. De har altid været faste kuglevalg ved isboden. Besøgene der er færre (læs: det er vist meget godt), men hvorfor så ikke kombinere de to i en hjemmelavet variant?
Resultatet blev rigtig godt og både smagen af banan og lakrids træder godt frem. Det er ikke sidste gang, jeg laver den kombination. Prøv den!

flødeis med banan & lakrids

2 dl fløde
200 g Philadelphia flødeost
4 past. æggeblommer (= 2 bg.)
6-8 tsk Sukrin+
1 tsk vanillepulver
3 past. æggehvider (= 2 bg.)
2 modne bananer
3 tsk lakridspulver

fremgangsmåde:
1) Pisk fløden til skum i en skål.
2) Pisk flødeost med æggeblommer, vanille og Sukrin til vanillecreme i en anden skål.
3) Vend vanillecremen i flødeskummet.
4) Mos/ blend bananerne til mos.
5) Pisk æggehviderne stive.
6) Vend bananmos og lakrids i vanille-flødemassen sammen med æggehviderne.
7) Smag evt. til med ekstra lakrids og Sukrin.
8) Hæld isen i bøtter som er fryseegnet.
9) Frys isen minimum 4 timer før servering - rør i isen hvert 15.-30. minut de første 2 timer.

cremet is...

klar til fryseren...

 skøn lakridsis!

2 kommentarer:

  1. Det lyder super skønt. Bogmærker lige til næste gang ismaskinen skal i gang!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Suh,
      Håber, den også falder i din smag ;-)
      Jeg drømmer også om en ismaskine...
      - frk. sveske

      Slet