tirsdag den 5. august 2014

mejerifri squashlasagne med æg


Jeg elsker den daglige inspiration i blogland og på #instagram. Dette tip med æg i lasagnen stammer fra @trineslykke, som jeg følger på instagram. Det gælder jo om at være kreativ, når der skal laves oste-favoritter uden ost. Lasagne er jo netop kendt og eftertragtet for et tykt lag gratineret ost på toppen, så derfor har der ikke været lasagne på menuen de seneste tre måneder hos mig.
Selv om jeg over weekenden har nydt et lille stykke manchego, så holder jeg stadig mælkeprodukterne ude på daglig basis. Så tippet om at gratinere æg på toppen af en lækker lasagne måtte i den grad afprøves. Desuden har jeg brugt æg som ostesauce mellem lagene - det er med til at holde lasagnen sammen og suge noget væske. Sådan en 'grøn' lasagne kan jo ellers godt være en våd og 'løs' affære. Det er ikke tilfældet her - og herhjemme var det total win win, da vi ikke er helt enig om det der med ostedelen af en lasagne. Kæresten ville dog gerne have haft pasta-varianten, men denne blev spist med stor begejstring - den er jo helt uden flødeost, ostesauce og ost på toppen, som jeg plejer at ødelægge den med ;)
Måske den også skal have en chance i dit italienske køkken.

mejerifri squashlasagne med æg
(4 pers.)

kødsovs
50 g ghee (eller smør)
800 g hakket oksekød
2 løg
4-6 fed hvidløg
1 frisk rød chilipeber
1-2 spsk paprika
3-4 spsk tørret oregano
4 spsk tomatpuré
2 spsk mørk balsamico
1 spsk Sukrin Gold
2 håndfulde frisk basilikum
salt+peber

2 squash

4 æg
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Start med kødsovsen.
2) Smelt ghee eller smør i en stor tykbundet gryde. Steg løg, hvidløg og hakket frisk chili heri til løgene er gennemsigtige.
3) Tilsæt hakket oksekød - brun det evt. godt af på en stor pande, inden den tilsættes.
4) Kom oregano, paprika, tomatpuré og de mosede tomater i gryden og rør godt.
5) Lad nu sovsen simre 30-60 min. ved svag varme - gerne uden låg, så sovsen bliver mindre 'våd'.
6) Tilsæt frisk basilikum.
7) Smag sovsen til med balsamico, Sukrin Gold, salt og peber.
8) Skær de to squash i tynde skiver i hånden eller på mandolinjern.
9) Pisk æggene godt sammen med lidt salt og peber.
10) Nu er du klar til at samle lasagnen.
11) Læg kødsovs, squashplader og æg - og gentag, i lag i et ovnfast. Slut med kødsovs og lidt æg på toppen.

tip!
Servér lasagnen sammen med en sprød grøn salat. Jeg havde lavet en spinatsalat med gulerod, avocado vendt i limesaft og ananaskirsebær. Dertil citronolivenolie (ny storfavorit hos mig) og ristede græskarkerner.


Velbekomme!


_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

4 kommentarer:

  1. Mums den er lækker den lasagne! Jeg lavede den i går, og det fungerer virkelig godt med et æggelag ovenpå squash'ne. Jeg er dog ikke mejerfri, så jeg toppede den med cheddar ... Oh my ...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Camilla,
      Det fungerer nemlig super godt og er med til at holde den ellers våde grøntsagslasagne sammen. Det bliver helt sikkert løsningen hos mig frem over. Lyder lækkert med et godt lag cheddar, det tror jeg også snart skal på menuen hos mig. I hvert fald var blomkålspizza uden ost i aftes ikke den rigtige pizza-oplevelse.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Jeg prøvede denne af forleden, da jeg i en periode har levet gluten- og mælkefrit. Jeg lavede en smule ændringer, men princippet var det samme.

    Den er super god! Det er ikke sidste gang, jeg lever den!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Simone,
      Det lyder godt - tror også snart, jeg skal lave den igen.
      KH
      - frk. sveske

      Slet