lørdag den 30. august 2014

low carb valnøddeboller (gluten- og laktosefri)


God lørdag-morgen ;) 
Skal der morgenboller på weekendens morgenbord? Så kommer her en rigtig god opskrift.
 
Da jeg i søndags havde familien til fødselsdagsbrunch blev der ud over lyst formbrød og stenalderbrødet serveret disse lækre svampede valnøddeboller. Jeg havde nemlig sat mig selv en (eller to...) ostemadder i udsigt, og det smager altså bare skønt oven på sådan en bolle med valnødder. Desuden så har jeg længe haft lækkert fedtreduceret valnøddemel sponsoreret af lowcarbstore.dk stående. Og tredje årsag - 'ingen fødselsdag uden boller'.

Opskriften er inspireret af Tatjana - lowcarb.dk. Faktisk er det nogle af de bedste low carb-boller jeg har smagt - og bagt. Konsistens og smag er slet ikke ægge-agtig. Krummen er fast uden at være tør. Valnøddemelet og de udblødte valnødder giver en mild valnøddesmag - helt uden bitre undertoner.
Prøv dem - og gerne med en god fed ost på ;)

low carb valnøddeboller (gluten- og laktosefri)
(6 stk.)

4 æg
1 dl kokosmælk - gerne Santa Maria Extra Creamy
30 g smeltet ghee/ kokosolie eller smør
3/4 dl fedtreduceret valnøddemel (erstat evt. med en af de andre fedtreducerede meltyper)
2 spsk. fiberHUSK
2 tsk bagepulver, glutenfri
1 tsk salt
1 dl valnødder

fremgangsmåde:
1) Valgfrit; start nogle timer før (evt. dagen før) med at udbløde valnødderne i vand, så bitterstofferne trækker ud af nødderne og efterlader en mild valnøddesmag.
2) Pisk de våde ingredienser godt sammen i en skål.
3) Bland de tørre ingredienser i en anden skål, inden de piskes i æggemassen.
4) Hak de udblødte valnødder groft (gem lidt til drys) og bland dem i dejen.
5) Lad dejen hvile 10 min. så fibrene suger væske til sig.
6) Form 6 boller med våde hænder og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
7) Drys med finthakkede valnøddedrys.
8) Bag bollerne ved 200 grader i ca. 20 min.


Ha' en skøn lørdag derude!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

4 kommentarer:

  1. Er det muligt at bruge andre nødder end valnødder? :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maja,
      Ja, du kan erstatte både det fedtreducerede valnøddemel med fx sesammel eller mandelmel og valnødderne med dine favoritnødder eller udelade dem helt.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Det er nemlig nogle rigtig gode boller!
    Jeg har ikke kunnet kommentere på dine indlæg længe, da min google-konto gør knuder, men nu vil det vise sig, om jeg har fundet en anden løsning :-)

    Kærlig hilsen Tatjana

    SvarSlet
    Svar
    1. Kære Tatjana,
      De er så gode - også til gæster. Det er jo altid et plus, at de godkendes af det brødspisende folk ;)
      I hvert fald, så er din besked her gået fint igennem.
      KH
      - frk. sveske

      Slet