Smagen af lakrids kan jo nærmest tilsættes alt. Jeg er selv vild med lakrids i salatskålen, mens andre måske foretrækker det i slikskålen. Hører du til sidstnævnte gruppe vælger du måske at springe over denne opskrift, men skal horisonten udvides ud over kanten på slikskålen, så kan jeg kun opfordre dig til at give denne salat et skud.
Ud over lakridssmagen så har jeg denne sommer fået et varmt hjerte for balsamico - særligt den mørke og granatæble-balsamico'en fra Urtekram, som er brugt i denne opskrift. Den har en mere frugtig smag end den traditionelle variant. Derfor går den virkelig godt sammen med søde bær i salaterne, hvor den fremhæver frugtsmagen og desuden er det bitre element. Har du ikke granatæble-balsamico, så kan almindelig mørk balsamico også sagtens bruges.
Lakridspulveret behøver heller ikke at være lige den fra Urtekram, som jeg foreslår - diverse former kan anvendes - du bruger blot dine smagsløg og køkkenskabenes gemmer. Du kan desuden også bruge lige de bær, du lyster. Jeg havde blot fortsat lækre fristende brombær i køleskabet, som klæder denne salat fortrinligt.
spidskålssalat med lakrids & bær
(1 mellemstor skål)
½ lille økologisk* spidskål
½ lille økologisk rød spidskål
en god håndfuld friske brombær**
2-3 spsk granatæble-balsamico fra Urtekram
2 spsk mandelolie/ macadamia eller olivenolie
1 stor tsk Rålakridspulver fra Urtekram
salt
*de økologiske er typisk noget mindre end de konventionelle, som selvfølgelig også kan bruges - måske bare 1/4 kålhoved til denne portion.
**erstat gerne med friske hindbær eller blåbær. Måske nænsomt optøede bær også kan anvendes.
fremgangsmåde:
1) Snit spidskål i tynde strimler med en kniv eller på mandolinjern.
2) Skyl brombærene grundigt og lad dem gerne dryppe af på et rent viskestykke.
3) Bland balsamico, olie og lakridspulver i en skål. Smag til med salt.
4) Kom dressingen over de snittede kål og kram let til det er godt fordelt.
5) Top med friske brombær før servering.
tip!
Saltristede pecannødder giver salaten endnu et løft. Prøv det!
Velbekomme!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar