fredag den 28. marts 2014

kålblinier - en alternativ 'bolle'til din fredagsburger?

 

Fredag aften kom der impulsiv burger på menuen - det fejler jo aldrig. Jeg kan sagtens spise burger uden bolle, men laver typisk grøntsagsfladbrød, når vi spiser burger. I fredags fik jeg dog lyst til at afprøve endnu en af Janes lækre opskrifter fra 'MÆT & SLANK med LCHF', nemlig blomkålsblinierne. Og da jeg ikke havde blomkål på lager, men i stedet hvidkål, så blev det min erstatning. Dermed også sagt at kålen i opskriften nemt kan erstattes med de(n) grove grøntsager, der er i dit køleskab. Kålen er blot med til at give de luftige blinier noget bid. Det gode ved de lyse kål er, at de bliver usynlige i blinierne, så kan du måske lokke lidt ekstra grønt i resten af familien, selv om mængden i disse er ret begrænset.

kålblinier
(10-12 stk.)

2 æggehvider
150 g hvidkål/ blomkål
100 g hytteost
2 æg
1 lille håndfuld frisk basilikum
1 tsk bagepulver
1 nip salt
2 spsk sesam-mel fra Funktionel Mad
smør til stegning

fremgangsmåde:
1) Pisk æggehviderne stive i en skål.
2) Del blomkålen i mindre stykker og hak dem helt fint i foodprocessoren.
3) Tilsæt hytteost, æg, basilikum, bagepulver og salt.
4) Blend til en ensartet masse.
5) Tilsæt sesam-melet og blend igen.
6) Ved kålmassen i de stive æggehvider.
7) Smelt smørret på en pande.
8) Bag små kålblinier til de er gyldne på begge sider.

tip!
Servér blinierne med stenbiderrogn som forret eller brug dem som 'brød' under dit foretrukne pålæg.

 

Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Vi fik også lowcarb-burgere den anden dag, men opskriften på burgerboller fra Janes bog nr. 2. Det var også lækkert! Havde en bolle tilbage som jeg fyldte med skinke, havarti og lidt kedthup. Stegt på pandeni rigeligt smør blev den sprød og smagte som toast. Det var endnu bedre!
  Er det ok at spise en eller anden form for grøntsagsbaseret brød hver dag? Jeg kan simpelthen ikke klemme al den æg ned om morgenen, så jeg har brug for noget alternativt udover chia-grød.. Jeg kan ikke komme af med min "muffintop" på maven og vil prøve at reducere mit indtag af kulhydrater væsentligt det næste stykke tid for at se om det hjælper..

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej,
   Der findes rigtig mange lækre brøderstatninger som er mere eller mindre low carb. Er det noget, du spiser på daglig basis med fedttab for øje er det min erfaring, at jeg bør holde mig til de grønne varianter, som er fattige på carbs (fra nødder/ kerner/ frø).
   Et andet alternativ kunne være kokosgrøden eller æggemælk, som ikke smager af æg, selv om de begge indeholder æg. Ellers vil jeg forslå rester fra aftensmad - evt. rørt med mayo til en mayosalat, som fint kan spises på et salatblad eller grøntsagsbrød.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Hvor ser de lækre ud. Jeg elsker alt med blomkål, så de skal helt sikkert afprøves. Jeg har lige lavet rootza med knoldselleri idag med stor succes. Det er som om, dejen er mere medgørlig end med blomkål. Måske man kunne lave selleri blinier ?
  Mvh Kathe

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kathe,
   Jeg elsker også alt med blomkål og blev helt gald, da kæresten i weekenden efterlyste blomkålspizza - så det må jeg snart lave igen.
   Nu er jeg ikke lige sellerifan og undgår rodfrugterne, men kan da sagtens forestille mig, at sellerien også kan anvendes i denne opskrift.
   KH
   - frk. sveske

   Slet