Endnu en omgang nem hverdagsmad i ugen løb stod på disse kålpakker med tacokrydret oksekød a la mexi-style. Grønskuffen bød nemlig på et stort lækkert savoykål, hvorfra de yderst blade bar rigtig fine og derfor oplagt at bruge hele. Og da jeg bare elsker krydret mad, så blev de fyldt med lækkert tacokrydret oksekød samt mine elskede syltede jalapenos. Jeg er vist inde i en jalapenos-periode. De er jo bare gode til alt.
kålpakker med taco-okse
(2 pers.)
4 store hele kålblade - savoykål, hvidkål, spidskål etc.
500 g hakket oksekød
smør til stegning
1-2 spsk tomatpuré
2 håndfulde revet modnet cheddar
8-10 syltede jalapenos
taco-krydderi
1 tsk salt
2 tsk spidskommen
½ tsk koriander
½ tsk cayennepeber
½ tsk hvidløgspulver
1 tsk paprika
drys friskkværnet peber
fremgangsmåde:
1) Blanchér kålbladene i kogende letsaltet vand, så de bliver blødere og kan foldes.
2) Brun oksekødet i smør på en varm pande.
3) Tilsæt tomatpuré og taco-krydderiet til kødet, når det er brunet.
4) Fordel kødet på kålbladene.
5) Læg 2-3 jalapenos på toppen af kødet og drys med revet cheddar.
6) Fold kålbladet sammen om fyldet og læg i et ovnfast fad.
7) Drys pakkerne med revet cheddar.
8) Gratinér kålpakkerne i ovnen ved 200 grader i ca. 10 min.
Velbekomme!
Hvor er det en god idé! Tak for den og hvor ser det lækkert ud!
SvarSletKH
Anne
Ja, men selv tak da ;)
SletHåber, de falder i smag hos dig også.
KH
- frk. sveske