fredag den 3. januar 2014

hvid chokolade- & bounty is


Det er alt for sjældent, jeg laver is. Punktum. Jeg ejer ikke en ismaskine, men denne opskrift fra min mor kræver ikke ismaskine for at give en lækker, blød og cremet is. Den er super nem og smager skønt. Jeg lavede denne variant til dessert nytårsaften, hvor den fik selskab af et jordbær med chokoladeovertræk, hakkede pistacienødder og skøn syrlig hindbærpuré. Dermed en super velsmagende dessert: fed is, knas, sød og syrlig bær.


hvid chokolade- og bounty is
(3-4 port.)

vanille flødeis - grundopskrift
2 dl fløde 38 %
2 past. æggeblommer
1/2 tsk vanillepulver
2-3 spsk sødning*
2-3 korn groft salt

fyld
ca. 40 g sukkerfri hvid chokolade
2-4 stk. hjemmelavet Bounty

*jeg brugte knust Sukrin Gold

fremgangsmåde:
1) Pisk alle ingredienserne til isen sammen til konsistensen er som fast skum.
2) Hak hvid chokolade groft og skær Bounty i mindre terninger.
3) Vend forsigtigt fyldet i vanilleflødecremen eller læg cremen i lag med fyldet i en form.
4) Sæt isen på frost i minimum fire timer inden servering.

tip!
Er isen totalt indfrosset, bør den tages op 30 min. før servering, så den bliver en smule blød og får sin cremede konsistens.


...enjoy!

4 kommentarer:

  1. Wauuhh, den ser drønlækker ud den is. Hvor køber du sukkerfri chokolade?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Den blev virkelig drønlækker, for at bruge dit ordvalg.
      Jeg har fundet sukkerfri hvid chokolade i min Kvickly.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hold da op, hvor lækkert med hvid chokolade i. Det må jeg prøve - tak for opskriften :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Diana,
      Ja, det er en lækker kombination, som varmt kan anbefales.
      KH
      - frk. sveske

      Slet