tirsdag den 7. januar 2014

squashboller (gluten- og mælkefri)


Rigeligt indkøbte æg til nedsat pris og en halv squash, som havde set bedre dage gjorde det oplagt at afprøve disse boller. Opskriften er inspireret af denne hos Cecilia Folkesson. Der er faktisk efterhånden langt imellem, at jeg bager boller. Forsøger at spare på brøderstatningerne, men en lækker bolle med tandsmør er altså ikke at kimse ad - skønt indslag på en fridag i det mørke og våde januar.

squashboller (gluten- og mælkefri)
(7-8 stk.)

4 æg
2 dl fint revet squash
1½ dl mandelmel/ sesammel fra Funktionel Mad (50/50)
½ dl sesamfrø
3 spsk solsikkekerner
2 spsk fiberHUSK
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene sammen.
2) Tilsæt revet squash og rør.
3) Bland de tørre ingredienser.
4) Tilsæt de tørre ingredienser til æggemassen.
5) Lad dejen hvile 5-10 min.
6) Form 7-8 boller med våde skeer eller hænderne - sæt på en bageplade beklædt med papir.
7) Bag bollerne ved 200 grader i 15-20 min.
8) Lad bollerne afkøle på en rist - nyd dog gerne lune med tandsmør ;)



4 kommentarer:

  1. De ser da også ud til lige at du som en gang burgerbolle :-) Kan sikkert også laves med spinat i stedet for squash.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Malene,
      Ja, det kan de sikkert sagtens - og god idé ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Hvordan opbevarer du dem, og hvor længe kan de holde?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Sara,
      De kan fint holde sig en lille uges tid i køleskabet i en lufttæt boks eller en pose.
      Håber du får succes med opskriften ;)
      God dag.
      KH
      - frk. sveske

      Slet