torsdag den 23. januar 2014

rødkålssalat med balsamico, pære & valnød


Kål er bare lækre - jeg er blevet meget vild med den rå kål efter LCHF rykkede ind i mit liv. Pt er mine favoritter grønkål og rødkål, som er de to, jeg har haft på menuen i denne uge. Rødkålen har jeg typisk lavet i den søde og måske lidt julede variant med appelsin. Denne udgave er dog en skøn og anderledes smagsoplevelse. Den skarpe balsamico sammen med den søde pære og bitre valnødder er lækkert. Jeg er desuden inde i en feta-periode, så der kommer feta på/ i alt (argh... næppe, men tæt på). Her tilføjer fetaen det salte og fede, så det kan helt sikkert anbefales.

rødkålssalat med balsamico, pære & valnød
(1 stor skål)

½ øko rødkål
½ pære
1 stor håndfuld valnødder - evt. karamelliserede i kokossukker
25-50 g ægte fed feta (kan udelades)

dressing
4 spsk balsamico
4 spsk olivenolie
1 tsk revet ingefær (erstat evt. med tørret)
2 tsk kokossukker el. anden sødning
salt+peber

fremgangsmåde:
1) Snit rødkålen fint i hånden eller på mandolinjern.
2) Bland ingredienserne til dressingen - smag til med sødning, salt og peber.
3) Held dressingen over kålen og vend godt rundt.
4) Skær pæren i tynde både og fordel på toppen af salaten.
5) Hak valnødderne groft og smuldr feta over salaten før servering.

2 kommentarer:

  1. kål og feta har også en meget stor plads i mit hjerte :-)

    SvarSlet
  2. Hej frk. Sveske
    Jeg har nu fem gange forsøgt at starte op på lchf, da jeg teoretisk synes, det giver rigtig god mening. Men hver gang har jeg opgivet efter nogle dage på grund af meget voldsom kvalme og opkast. Er det noget, du har erfaring med eller har hørt om? Hvordan kan det mon være? (Jeg er ikke tyk - tværtimod. Så det er ikke for at tabe mig - mere for at blive sund) Vh Anna

    SvarSlet