fredag den 10. januar 2014

savoykålssalat med feta, mandler & vinaigrette


Hverdagen har godt nok slået mig lidt i denne uge. Den er bare brutal og derfor har et halvtomt køleskab - grundet manglende overskud til indkøb - sat grænser for kreativiteten. Uden mad og drikke dur helten dog slet ikke, så onsdag aften fik jeg da lavet en god portion kålsalat til et par dage. Desværre indeholdt grøntsagsskuffen ikke yderligere grønne ingredienser, men så var der jo ikke andet for end at ty til luxus-salat-ingredienserne aka 'mælke'produkter og nødder. Desuden så gør en god dressing altså underværker for rå kål i sådan en gang salat.

savoykålssalat med feta, mandler & vinaigrette

1/4-1/2 fintsnittet savoykål svarende til 3-4 store håndfulde
1 håndfuld mandler, gerne ristede
ca. 30 g ægte feta

sennepsvinaigrette
1/4 dl æbleeddike
2 tsk kokossukker
1-2 tsk grov sennep
et drys salt
½ dl olivenolie

fremgangsmåde:
1) Pisk ingredienserne til dressingen sammen i en skål.
2) Tilsæt kålen og vend godt rundt. Lad gerne trække en time på køl.
3) Hak mandlerne groft og skær feta i tern.
4) Top kålsalaten med mandler og feta før servering.

 

Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar