fredag den 29. november 2013

weekendkage! mandelkage med snickers-topping


Jeg må lige starte med at beklage, at der ikke er meget madblog over bloggen i denne tid, da jeg/ vi ligger i flytterod. Forhåbentlig vender lysten og overskuddet til nye kokkerier i nyt køkken tilbage i julemåneden, som står for døren.

Dog skal I ikke snydes sidste weekends kage-indslag. Kage og des lige er ellers blevet en sjælden gæst i mit køkken. Efter mit farvel til sukker, går det bedre med at holde den slags for døren og når det så kommer til stykket, så er mine smagsløg ikke fan af de søde søde sukkererstatninger. Faktisk har jeg kun en rest kokossukker på lager og SukrinMelis til kæresten (læs: jep, sød sød tand han har, så den ryger i havregrøden). Kærestens søde tand skal jo også 'plejes' og hvorfor ikke med lidt lækkerier, som ikke er fyldt med hvidt sukker og mærkelige kemikalier. Desuden så kan jeg ikke sige mig fri for at være solgt så snart, der indgår peanutbutter i opskriften, som stammer fra Janes hånd.

Mandelkagen smager mest af alt af mazarinkage og  toppingen er bare et lækkert tvist af et klassisk chokoladeovertræk. Peanutbutteren er ikke særlig gennemtrængende, så forventer du peanutsmag vil jeg nok hakke lidt salte peanuts og tilsætte til toppingen. Det er ikke sidste gang, jeg bager denne, derfor skal I heller ikke snydes for opskriften her på bloggen.

mandelkage med snickers-topping

(1 mellemstor brødform)

kage
2 æg
1-2 spsk kokosukker eller Sukrin Gold
100 g smeltet smør
1 tsk bagepulver
1 tsk mandelessens (kan udelades, men giver skøn marcipansmag)

topping
100 g mørk chokolade 85 %
2 spsk fløde 38 %
evt. sødning*

*jeg lavede min topping ude ekstra sødning, da den mørke chokolade er sød nok i sig selv til mine smagsløg.

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene med kokossukkeret.
2) Tilsæt smeltet smør til æggemassen sammen med bage- og vanillepulver.
3) Rør til sidst mandelmel og -essens i dejen og lad den hvile lidt.
4) Opvarm ovnen til 180 grader.
5) Hæld dejen i en mellemstor brødform beklædt med bagepapir.
6) Bag kagen ved 180 grader i 15-20 min. til den tager en smule farve på toppen.
7) Lad kagen afkøle, inden den toppes med snickers.
8) Til toppingen - smelt chokoladen over vandbad og tilsæt de øvrige ingredienser.
9) Rør til en ensartet masse og fordel toppingen på den afkølede mandelkage.
10) Sæt kagen på køl til snickers-toppingen er stivnet.

tip!
Kagen kan sagtens bages i forvejen eller hvis du alligevel har gang i bageriet - og smides i fryseren uden topping. Jeg bagte min sammen med andet kagebageri, men smed den på frost, så vi ikke kom til at leve af kage frem for mad.





...enjoy!


_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

2 kommentarer:

  1. Holy... snickers topping - i am sold! :)
    Det må jeg da lige prøvet. December bliver jo alligevel en måned med cravings.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Mia,
      Det kan jeg 100 % følge dig i - du må helt sikkert afprøve denne kage mellem alle julegodterne.
      KH
      - frk. sveske

      Slet