Har du nogensinde tænkt på, at de fleste hurtige madløsninger er fulde af kulhydrater? Havregryn, pasta, rugbrødsmadder - jeg nævner blot i flæng de løsninger, jeg tidligere ville ty til på dage uden noget i køleskabet, sent hjemme, sukkerkold og/ eller sulten efter en lang dag. Men det var før jeg gik over til LCHF, for nu savner jeg ikke de kulhydratrige nemme løsninger - LCHF ligger på rygraden og er faktisk fuld af nemme madløsninger til de der dage, hvor manden bare skal bikses sammen hurtigt. Æg er typisk min redning her, men i går lavede jeg den hurtigste erstatning for rugbrødsmadderne, da jeg havde pålægsrester i køleskabet, som trængte til at blive spist - og stort set intet grønt. En microovnsbagt bolle på basis af smør, æg og frø/ kerner/ nødder var derfor et super alternativ til give god mæthed - og danne bund for pålægsresterne.
LCHF-bollen er lavet på basis af denne opskrift, men blot peppet lidt op med blandet kerner/ frø og tilsat hakkede pecannødder, da jeg ikke lige havde valnødder. En valnøddebolle gør sig bare godt til en ostemad (læs: en tidligere stor-favorit). Prøv den som burgerbolle, sandwichbolle eller erstatning for rugbrødet, når du savner en erstatning.
LCHF-bolle på 70 sek
(1 stk.)
2 spsk smør
1 æg
4 spsk malede frø/ kerner*
1-2 spsk grofthakkede valnødder/ pecannødder
½ tsk bagepulver
et drys salt
*jeg brugte en blanding af hørfrø, sesamfrø og solsikkerkerner.
fremgangsmåde:
1) Smelt smørret i en skål i microovnen.
2) Pisk ægget ud i smørret.
3) Tilsæt de øvrige ingredienser og pisk godt sammen.
4) Bag bollerne i microovnen ved max effekt i ca. 70 sek. til den slipper kanten.
5) Lad bollen hvile kort i skålen, inden den vippes ud på en bagerist til afkøling.
Velbekomme!
Sikke en sjov idé! Er den meget saftig?
SvarSletHej Piskeriset,
SletDen er meget svampet og man skal have det okay med den æggede-konsistens for at det bliver en favorit.
Jeg er bare vild med den for den hurtige løsning!
KH
- frk. sveske
Se det er sgu smart (;
SvarSletHej Maria,
SletDet er det nemlig ;-)
KH
- frk. sveske
God ide med de ekstra kerner, og nødderne - det må jeg prøve næste gang. Valnødder lyder i hvert fald lækkert sammen med ost!
SvarSletHej Heidi,
SletJa lidt ekstra pep kan den sagtens tåle - den skal helt sikkert afprøves med valnødder til en ostemad.
KH
- frk. sveske
Kan den laves i alm. ovn?
SvarSletHej,
SletJeg tror ikke, det kan samles til en fast 'dej' du kan sætte på en plade - men måske i en form. Det er dog ikke noget, jeg har eksperimenteret med.
KH
- frk. sveske