onsdag den 13. november 2013

nyhed på morgenmenuen: feta-røræg


Når det kommer til min morgenmad, så har jeg det med at finde en favorit, som jeg så kører med stort set hver dag i en lang periode. De, der følger mig på #instagram ved, at det pt er kokosgrøden - både natural og med cacao. Årstiden er bare perfekt til grød og så elsker jeg den mæthed, den giver. Selv om de små afvekslinger jeg af og til laver også er baseret på æg, så bliver mætheden bare aldrig helt så god og helt så lang. Det må være fibrene, som spiller ind her og det er sammen med den fantastiske smag - hvem vil ikke nyde at starte dagen med en sødelig og mættende dessert? - gør jeg konstant vender tilbage til den. Det gør jeg nok også efter denne morgens variation over æggene.
Det er nemlig gået hverken værre eller bedre end, at jeg har brugt mit lager af kokosmælk - og ja, det er så gået til mange morgener med kokosgrød på menuen tsk tsk.

Til morgen var det derfor oplagt at afprøve de lækre feta-røræg, som Anne havde fristet med for længe siden. Hun havde solgt dem godt og jeg 'købte' på ingen måde 'katten i sækken' her, for de er virkelig lækre. Jeg er også stor fan af den ægte fede feta af fåre-/ gedemælk, så helt galt kunne det jo ikke gå. Faktisk så er den salte feta virkelig lækker i de cremede og fede røræg. Fetaen gør også al saltning overflødig, så husk lige det, hvis vanens magt skulle gribe saltbøssen af sig selv, når der nu er røræg på menuen.
Mit køleskab bød også på en rest stegt bacon, som gjorde de lækre feta-røræg selskab sammen med en tomat. Alt i alt en superlækker LCHF-start på dagen. Desværre blev jeg sulten tidligere end vanligt op ad formiddagen og måtte have lidt ostestænger sammen med en kop the med kokosolie. En anden gang tænker jeg, at jeg vil tilføje et æg mere og huske lidt ekstra grønt på tallerknen.

feta-røræg
(1 pers.)

en god klat smør
2-3 æg
en god sjat fløde 38 % (kan udelades)
25-50 g ægte feta

fremgangsmåde:
1) Smelt smørret på en middelvarm pande.
2) Pisk æggene sammen med fløden.
3) Hæld æggemassen på panden og lad stivne under omrøring.
4) Smuldr fetaen i æggene lige før de er færdige.
5) Ved godt rundt og lad fetaen smelte.
6) Tag af varmen og kom røræggene på en tallerken.Velbekomme!

4 kommentarer:

 1. Hvor er jeg glad for at du synes om dem.. Jeg synes også det er super lækkert - og undrer mig over, at jeg ikke har lavet feta-æg før.. men er det mon ikke altid sådan :)
  KH
  Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne,
   Ja, hvorfor prøvede jeg dem ikke tidligere - det er i hvert fald ikke sidste gang. Næste gang skal der bare en større portion til eller måske en kop the med kokosolie 'on the side'.
   Tak for inspirationen.
   KH
   - frk. sveske

   Slet
 2. Æg med feta? Det vil jeg prøve i morgen! Jeg er den eneste i familien, der kan lide feta, så der er kun mig til at spise resterne :-)

  Og det er så pudsigt med kokosgrøden og mætheden. Min oplevelse er nemlig den stik modsatte. Jeg bliver ikke ordentlig mæt af den (og så får jeg ondt i maven af de fibre men det er en anden sag). Faktisk er det sådan, at hver gang jeg spiser "sød" og "brød"-agtig morgenmad, så er jeg bare ikke mæt lige så længe, som hvis jeg spiser æg/ost/kød/grønt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jane,
   Jep, æg med feta - det er altså lækkert med lækkert på. Dejligt, så har du fetaen helt for dig selv, det er også tilfældet hjemme hos os. Ham den lækre kan ikke lide ost med mindre det er en revet ost som er gratineret på toppen af pizza, lasagne eller lignende (læs: han går glip af noget der, men ham om det).
   Ja, det er da lidt skægt, at du har den modsatte oplevelse med kokosgrøden. Jeg savner den faktisk lidt her efter to morgener uden, for dens mæthed mest. Min mave brokker sig slet ikke over fibrene. Æg/ ost/ kød/ grønt er altså også bare REALfoods af første kategori.
   KH
   - frk. sveske

   Slet