torsdag den 14. november 2013

dessert til morgenmad aka kokosæg


Til morgen skulle der igen morgenmad på bordet uden kokosmælk og derfor ingen kokosgrød. Men men kokos kan heldigvis nemt spises i andre afskygninger. Dermed fik jeg til morgen afprøvet kokosæg, som jeg har fundet inspiration til  hos Anne på denomvendteverden
Kokosæggene minder faktisk mest af alt om kokosmakroner og en dessert. Jeg fik i hvert fald lyst til en lækker cremet kugle vanilleflødeis på toppen. Med kokosæggene som morgenmad ville en god klat creme fraiche have klædt de søde og lidt bastante kokosæg. Jeg havde ikke lige nogle cremede mælkeprodukter i køleskabet, så jeg toppede i stedet med en klat pecannøddesmør og lidt cacao nibs.

kokosæg
(1 pers.)

1 æg
1 dl alm. kokosmel
et drys vanillepulver
et nip salt
kokosolie til stegning

ideer til toppings
cacao nibs
creme fraiche/ græsk yoghurt
bær
nøddesmør

fremgangsmåde:
1) Pisk ægget sammen med kokosmel, vanille og salt.
2) Smelt en klat kokosolie på en pande ved middelvarme.
3) Steg kokosæggene i olien til de er gyldne.
4) Tag af varmen og anret med lækre toppings


6 kommentarer:

  1. Mums - god ide... tænker at det måske kunne være godt som en snack engang imellem...
    Er på listen over 'must try'

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Annika,
      Ja, det er i hvert fald en hurtig kokosmakron til den 'søde' tand. Så skal den bare lige toppes med mørk chokolade :-D
      KH
      - frk. sveske

      Slet
    2. Fik lavet det til morgenmad idag.. Dejligt hurtigt :)
      Desværre var konsistens og smag en blanding der ikke matchede min hjerne i dag..
      Og værre var at jeg var sulten ret hurtigt efter..
      Overvejer dog at bruge det som bage til en 'risalamande' (har prøvet en med ost).

      Slet
    3. Hej Annika,
      Jeg har også nydt et par (portioner) i weekenden, men de fungerer bedst mht. mætheden, når jeg får the eller kakao med kokosolie on the side. Desuden er min favorittopping klart creme fraiche rørt med fløde og lidt hakket mørk chokolade = dessert til morgenmad.
      Base i en 'Ris a la mande' - det vil jeg gerne høre mere om...
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Lyder overlækkert og nærmest som en snack i stedet for mad<3 Skal helt klart prøves her i weekenden! Laver du selv pecan nøddesmør eller er det rester fra USA turen??

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise,
      Det er mættende snack, som kan gøre det ud for et måltid. Fik du dem afprøvet i weekenden eller blev kanelrullen det fristende dessert-måltid?
      Det er rester fra USA - har jo haft en lang pause fra nøddesmørret, men det er tilbage, så der er taget hul på et lækkert glas pecannøddesmør :-P
      KH
      - frk. sveske

      Slet