tirsdag den 20. december 2011

pink kokostoppe


I går fik jeg også lavet disse lækre lyserøde toppe efter opskrift fra notre petit secret. Efter en forlænget weekend i Berlin, synes jeg, jeg er lidt bagud med julelækkerierne. Disse er måske ikke så julet og dog, de er lyserøde og jeg lavede dem en smule mere syndige med lidt hvid chokolade på toppen og et dyp i Johan Bülows lakridspulver. Uhm! De blev gode. Prøv dem...

pink kokostoppe
(ca. 50 stk.)

150 g æggehvide (ca. 4½ stk.)
200 g kokosmel
200 g mandelmel
225 g frosne hindbær
5 stk. tørrede abrikoser
2½ tsk. fyldende sødemiddel
et drys salt

fremgangsmåde:
1) Skær abrikoserne i små tern.
2) Bring hindbær og abrikoser i kog i en gryde og lad det simre i ca. 10 min. og køl af.
3) Varm ovnen op til 150 grader.
4) Pisk æggehviderne stive.
5) Vend forsigtig hindbær-abrikosmassen og de øvrige ingredienser i æggehviderne.
6) Sæt massen på en plade med bagepapir med en teske og form små toppe.
7) Bag toppene ved 150 grader i 20-25 min.

9 kommentarer:

  1. Uha uha, dem vil jeg huske til næste tøsefødselsdag. Hvor er de fine!

    SvarSlet
  2. Hej Jane,
    Ja, de er også lækre. De blev bestemt heller ikke ringere i kombination med den hvide chokolade og lakridspulveret.
    - frk. sveske

    SvarSlet
  3. Hej,
    Jag jobbar för sajten HittaRecept.se och försökte kontakta dig men kan inte hitta någon kontaktinfo. Vi har lanserat den populära svenska sajten HittaRecept.se i Danmark som Findeopskrifter.dk.

    Vi såg att du har goda recept i din blogg (http://frksveske.blogspot.com/) och vi rekommenderar att du tittar runt på sajten och kikar på "Madblogtoppen" på Findeopskrifter.dk.

    Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

    Här kan du se hur många som är med i den svenska Matbloggstoppen på HittaRecept.se - http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

    Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta på Madblogtoppen!

    Vänlig hälsning,
    Pauline Torres
    pauline@hittarecept.se

    SvarSlet
  4. Er glad for at du kunne lide dem! :) Personligt synes jeg de er bedre end de "traditionelle" mandel/ kokostoppe da jeg synes disse er lidt mere friske og smager af lidt mere ;)
    Fint twist du fandt på med lakridspulver - det tror jeg da, at jeg skal have prøvet af

    SvarSlet
  5. Hej Amelia,
    Min kæreste og jeg er meget begejstret og vil klart foretrække dem vs. dem, jeg tidligere har lavet: http://frksveske.blogspot.com/2011/08/kokosmandeltoppe.html.
    Hindbærerne giver dem en dejlig syrlighed og prøv dem endelig med lakrids! Det er guf!
    - frk. sveske

    SvarSlet
  6. Hej Frk Sveske

    Tror du man kunne skifte hindbær/abrikos-massen ud med banan-mos? Jeg er lidt i tvivl om konsistens på hindbær/abrikos-massen, men forestiller mig at det må være noget a la moste bananer - tager jeg helt fejl?
    Så vil jeg nemlig dyppe dem i mørk chokolade afslutningsvis, den kombi forestiller jeg mig kunne falde i min smag(-:

    På forhånd tak for svar, og fortsat god sommer.

    Pia

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia,
      Hmm... det er da et rigtigt godt spørgsmål. Jeg vil umiddelbart sige, at hindbør/ abrikosmassen er mere flydende, men jeg ville da give det et forsøg.
      God søndag!
      - frk. sveske

      Slet
  7. Hej igen.

    Kan hermed rapportere at hindbær/abrikos-massen (med STOR succes) sagtens kan udskiftes med 260 g bananmos. Jeg synes de smager vidunderligt, og ligeledes gør familien(-:
    De fik et stykke mørk chokolade på toppen da de kom ud af ovnen, som smeltede nedover - hvilket jeg tror gjorde dem endnu bedre.

    Venlige sommerhilsner

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Pia,
      Tak for tippet.
      Det tror jeg, jeg skal have afprøvet snarest.
      - frk. sveske

      Slet