torsdag den 22. december 2011

marcipan(-kiks)

(beklager billedets kvalitet)


I går fik jeg lige tid til at blande en gang mandelmel (som jeg fik købt med hjem fra Berlin i sidste uge) med Sukrinmelis, lidt vanille og 1 æggehvide efter Cecilies opskrift. Hun har rigtig mange lækre opskrifter, som er bygget på LCHF-princippet. Læs blandet andet mere om LCHF her. Jeg er ikke så vild med (efter-)smagen af Sukrinmelis, så næste gang, jeg skal forsøge mig med hjemmelavet marcipan bliver det efter Janes opskrift, som er sødet med agavesirup. I skal dog ikke snydes for den afprøvede opskrift, men spar på Sukrinen eller erstat med andet sødemiddel, hvis du forsøger dig med den ;-)

marcipan(-kiks)
(ca. 20 stk.)

2 dl fintmalet mandelmel (uden skal)
1 dl Sukinmelis (prøv med en ½ dl)
1 tsk. vanillepulver
1 æggehvide

fremgangsmåde:
1) Sigt Sukrinmelis og vanillepulver.
2) Bland de tørre ingredienser.
3) Saml til en fast masse med æggehviden.
4) Læg marcipanen på køl til den bliver hård.
5) Skær den i skiver eller rul den ud og stik kiksene ud.
6) Bag kiksene ved 175 grader i 10-15 min.

6 kommentarer:

 1. Du nåede det! Og spændende med kiksene. Dem vil jeg prøve næste gang :)

  SvarSlet
 2. Hej Jane,
  Det blev lige til en lille hurtig portion, men det bliver klart efter din opskrift en anden gang, for Sukrinmelis giver dem en 'kold' smag.
  - frk. sveske

  SvarSlet
 3. Sikke en masse lækre ting du lægger ud på din blog.
  Vi følger helt sikkert med fra nu af!

  - Laura og Christine

  SvarSlet
 4. Jeg fik lige bikses nogle af de her marcipankiks sammen i går aftes. Jeg brugte 200g af min hjemmelavet sukkerfri marcpipan (www.weweremeanttosparkle.wordpress.com/2011/12/19/sugar-free-marzipan) og blandede det sammen med 35g æggehvide, jeg penslede dem med kanel-vanille"sukker" (vanilla ekstrakt+kanel+lidt vand). De smagte vildt godt og havde en bismag eller "kold" smag. Måske du skulle prøve dem på den måde (det er altså ikke for at "reklamere" for min egen blog, men tænkte at du måske ville kunne lide dem :) ). De skulle dog have lidt ekstra tid i ovnen for at blive sådan lidt sprøde, men det er jo bare med at tjekke dem en gang imellem :) Ellers var de vildt mums! ;D

  SvarSlet
 5. Hej Laura og Christine,
  Velkommen til og tak for de søde ord.
  I skal være mere end velkomne til at kigge med. Jeg lurer også jævnligt hos jer.
  - frk. sveske

  SvarSlet
 6. Hej Amelia,
  Lyder rigtig lækkert. Jeg har også lige luret din marcipanopskrift. Laver du æblesaucen selv eller kan den købes? Hvis ja, hvor? Jeg har nemlig også set flere andre opskrifter, hvor det andvendes som sødemiddel, men jeg ved ikke, hvor jeg skal finde det - og nemt må det jo altid gerne være.

  - frk. sveske

  P.S. Jeg modtager dine kommentarer med inspiration med kyshånd.

  GLÆDELIG JUL

  SvarSlet