søndag den 4. december 2011

koldhævede grovboller pecan/figen


Disse er mine yndlingsboller lige for tiden - selv om det er lidt siden jeg har bagt dem nu. Jeg bager dem efter Susanne Engelstoft Rasmussens opskrift i 'Vidunderlig Vegetar'. Jeg erstatter dog valnødderne (i hendes opskrift) med pecannødder, da jeg ikke har valnødder på mit basislager (der er de nemlig også skiftet ud med pecannødder, som skulle være sundere og jeg kan bedre lide deres smag frem for valnødder). Bag bollerne med dine yndlingsnødder - jeg er ret sikker på at hasselnødder og vil smage godt i kombination med fignerne. Den kvikke læser vil bemærke, at jeg har blogget om næsten de samme grovboller tidligere, som jeg sidst bagte uden figner, da dem jeg havde var gået ret langt over datoen.

koldhævede grovboller pecan/figen
(ca. 18 stk.)

25 g gær
1 l koldt vand
10 tørrede figner
100 g grofthakkede pecannødder
1½ spsk. salt
400 g grahamsmel
250 g rugmel
Ca. 400 g hvedemel
3 spsk. olivenolie

dag 1:
1) Rør gæren ud i vandet.
2) Hak nødderne groft og skær fignerne i mindre stykker.
3) Tilsæt nødder, figner, salt, grahamsmel og rør godt.
4) Tilsæt rugmel og rør grundigt.
5) Kom hvedemelet i lidt efter lidt til dejen har konsistens som tyk grød.
6) Hæld olien i og sæt film over skålen - lad dejen hæve på køl til næste morgen.

dag 2:
1) Tænd ovnen på 250 grader - sæt evt. en bradepande med vand i bunden, så bollerne bager med damp.
2) Sæt bollerne på en bageplade beklædt med bagepapir med 2 skeer (tilsæt evt. mere hvedemel, hvis dejen er for tynd)
3) Bag bollerne ca. 15 min.


Bollerne er gode til morgenmad og frokost fx med pesto, grillet peberfrugt og mozzarella.


2 kommentarer:

  1. Uhm det ser dea bare for lækkert ud! :)
    /Lise

    SvarSlet
  2. Tak, Lise.
    De boller er bare lækre og 'grillede' peberfrugter er stærkt undervurderet, hvis du spørger mig.
    - frk. sveske

    SvarSlet