tirsdag den 22. juli 2014

hokkaido fritter


Ved sidste omgang øko-indkøbs-søndag i Bilka røg der et hokkaidogræskar i vognen. Det er vist min debut, men sådan en fætter indeholder også en pæn andel kulhydrater (4,2 g/ 100 g - 84 E%), som jeg gik meget uden om på LCHF. De lækre kulhydrater er nu inde i varmen igen og det er rart med større afveksling i grønt-indtaget. Hvor jeg ellers hurtigt har kastet min kærlighed over fritterne af søde kartofler, så er det alligevel rart med lidt afveksling. Og hokkaido gør det også fortrinligt som fritter.
Da bagt græskar godt kan blive ret sødt i smagen, så tilfører citronsaft et perfekt syrligt tvist.
Det er helt sikkert ikke sidste gang, at hokkaido ryger i min indkøbsvogn.

hokkaido fritter
(2-3 pers.)

1 lille øko hokkaidogræskar
2 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 tsk hvidløgspulver eller et par friske knuste hvidløgsfed
groft havsalt

fremgangmåde:
1) Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
2) Halvér hokkaidoen og fjern kernerne med en ske.
3) Skær skrællen af græskaret og del derefter i tynde fritter - ca. 1x1 cm.
4) Fordel hokkaido fritterne på en bageplade beklædt med papir.
5) Bland olie, citronsaft og hvidløg - fordel ud over fritterne med en pensel.
6) Kværn rigeligt havsalt ud over inden de sættes i den varme ovn.
7) Bag dem midt i ovnen 15-20 min. ved 200 grader og afslut med grill i ca. 5 min. til de tager lidt farve.

tip!
Nyd hokkaidofritterne til en hjemmelavet burger eller måske som tilbehør til en lækker steak med hjemmelavet bearnaise.



Velbekomme!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar