I sidste uge var jeg heldig at finde smuk rød økologisk spidskål med god rabat i supermarkedet. Det er bare en skøn farve, som man bliver helt glad af. Smuk mad smager bare bedre.
Det meste af det røde kål blev til en skøn salat med smag af æble fra vinaigrette af æbleeddike og tørrede æbletern fra Urtekram. Sidstnævnte blev indkøbt til det søde stenalderbrød, jeg bagte til kærestens fødselsdag, men de sprøde tern gør sig også godt som salattopping eller som snack.
Hos mig blev salaten spist i selskab med en gang pølse-biksemad, men den vil helt sikkert også gøre sig godt til sommerens grillmenuer. Den friske og skarpe æblesmag gør sig i hvert fald fortrinligt til en sprød grillpølse.
rød spidskålssalat med ristede nødder & æble
(1 mellemstor skål)
1/2-3/4 rød spidskål
1/4 alm. spidskål (kan udelades)
vinaigrette
½ tsk dijonsennep
1 tsk urtesalt
1 tsk Sukrin Gold eller kokossukker (kan udelades eller erstattes med anden sødning, gerne flydende)
1½ spsk æbleeddike
olivenolie til passende konsistens
salt+peber
topping
ristede hasselnødder
fremgangsmåde:
1) Snit spiskålet fint i strimler med kniv eller på mandolinjern.
2) Pisk sennep, salt, sødemiddel og æbleeddike godt sammen.
3) Tilsæt olie i en tynd stråle og pisk godt undervejs, så olien absorberes og giver en ensartet dressing. Smag til med salt og peber
4) Hæld vinaigretten over spidskålen og vend godt rundt.
5) Top salaten med ristede hasselnødder og æbletern lige før servering*.
*æbleternene bliver bløde ved længere tid på salaten - servér dem evt. ved siden af.
tip!
For ekstra farve og smag i salaten, top med ananaskirsebær.
Velbekomme!
_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar