søndag den 16. februar 2014

om offline-tid + opskift på 'scrambled pancake' (LCHF)


Selv om der har været stille fra min kant hen over weekenden, betyder det ikke, at jeg ikke har spist lækkerier. Jeg har derimod haft en skøn weekend sammen med ham den lækre og samtidig har jeg ikke taget skade af et par døgn uden #instagram og blogging. Faktisk bliver det ikke sidste gang, at min iPhone ryger på lydløs og lægges på standby. Jeg elsker min blogging og at opdatere + læse instagram, men jeg vil ikke være slave af det. Når det så er sagt, så var det faktisk lidt 'tomt' at slippe det fredag aften, men det gik heldigvis hurtigt over, da selskabet irl ikke kunne være bedre. Derefter blev min iPhone over weekenden kun brugt som kamera (læs: ja ja, der skulle jo være billeder til at dele opskrifter med jer efterfølgende) - og et minimum af kommunikation - trods det, at jeg lørdag formiddag brugte fire timer alene inde i byen på shopping og indkøb. Det var skøn læring, som gav en skøn ro. Sådan offline-tid vil jeg helt sikkert praktisere mere af.

I forhold til den der blogging og deling på instagram, så giver det en skøn frihed, at kunne 'gemme' det til senere. Det behøver jo ikke blive delt her og nu. Da jeg nu igen er alene hjemme og kæresten er taget på job i Vestjylland, bruger jeg gerne min tid på afkobling med bloggen. Derfor skal I ikke snydes for weekendens nyhed på morgenmenuen. Nemlig min opskrift på 'scrambled pancake'. De af jer, som kigger med på instagram har nok allerede mødt denne lækre morgenmad, som er blevet delt af flere blogger-kolleger.

Det skønne ved denne morgenmenu er, at den stort set kan laves ud fra indholdet af dine skabe. Min version blev med hytteost og kokosfibre. Disse kan nemt erstattes med henholdsvis et andet mælkeprodukt og for eksempel det fedtreducerede mandelmel fra Funktionel Mad. Desuden kan den færdige 'pancake' serveres med lige den topping dit hjerte begærer. Jeg er pt en sucker for fed creme fraiche og syrlige hindbær går bare rigtig godt i kombination med sød pandekage og fed creme fraiche.

scrambled pancake (LCHF)
(1 pers.)

2 store æg
50 g hytteost
en god sjat fløde
1 spsk kokosfibre
1 tsk fiberHUSK
½ tsk bagepulver
et drys vanillepulver
et drys salt
smør til stegning

idéer til topping
SukrinMelis
Creme Fraiche
Hindbærpuré

fremgangsmåde:
1) Pisk alle ingredienserne godt sammen i en skål.
2) Lad dejen hvile, mens en god klat smør smeltes på en mellem stor stegepande.
3) Hæld dejen på den panden, når smørret er smeltet.
4) Scramble pandekagen, som hvis du lavede røræg.
5) Servér straks på en stor tallerken sammen med de ønskede toppings.

tip!
Ønsker du en sødere morgenmad, kan du blot tilsætte lidt sødning til dejen.


...enjoy!

2 kommentarer:

 1. Mmm, det tror jeg, jeg skal prøve! Sommetider man brug for lidt variation fra den salte morgenmad med æg, ost og grøntsager. Og det er jo dejligt nemt bare at "scramble". Tak for tippet! Vh Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Fru Kofoed,
   Ja, jeg er pt ved at implementere det der æg, ost og grønt i hverdagene og så er det skønt med lidt kræs i weekenden. Det er nemlig rigtig nemt blot at scramble, så er der ikke noget med at stå med en pandekage, som ikke vil hænge sammen.
   KH
   - frk. sveske

   Slet