fredag den 19. september 2014

nårsomhelst dessert | æble, knas & skyr


Efteråret er kommet og dermed de skønne danske æbler. Jeg var heldig at få en posefuld madæble af en kollega. I lørdags blev der derfor kogt en skøn portion æblemos, så kæresten og jeg kunne få en lækker dessert i selskab med gode gamle Olsenbanden på skærmen.

Da jeg stod med mos og knas fik jeg lyst til et gensyn med skyr. Kombinationen af blød og sødmefyldt æblemos, sprød knas og den cremede og let syrlige skyr er virkelig skøn. 
Og et glas fuld af gode sager kan nydes nårsomhelst - just dig in ;)

æble, knas & skyr dessert


æblemos - stor portion
5-6 store danske madæbler
1 stang vanilje
1-2 dl vand

nøddeknas - et medium sylteglas
1 spsk smør
2 håndfulde mandler
1 håndfuld paranødder
1 håndfuld pecannødder
2 spsk Sukrin Gold
kanel efter smag

3-4 spsk skyr

tip!
Bland lidt fløde i din skyr eller vend skyren i en gang flødeskum, for øget lækkerhed i desserten.

fremgangsmåde:
1) Æblemos: Skræl æblerne og skær dem i tynde både. Kom æblerne i en gryde med vand, så det dækker bunden. Flæk vanillestangen og skrab kornene ud - kom både korn og den tomme stang i gryden. Kog til blød mos ca. 20 min. ved lav varme.
2) Nøddeknas: Hak nødder og mandler groft. Varm smørret på en pande. Rist nødderne gyldne i det smeltede smør. Tilsæt Sukrin Gold og kanel - rør godt til det er jævnt fordel og helt smeltet. Tag af varmen og lad afkøle på et stykke bagepapir.
3) Saml din dessert i et glas. Start med æblemos, derefter knas og skyr - gentag til glasset er fyldt.



... enjoy!

_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

4 kommentarer:

  1. Vi elsker æble desserter og din ser godt nok lækker ud.
    Det er dejligt at lave retter efter årstidens frugt og grønt.
    God idé med dine nødeknas:-)

    Lasse
    www.mariahoffbeck.blogspot.com

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er vild med smagen af efterår - og det smager danske æbler altså bare af - yum!
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Åh, nu fik jeg også helt lyst til æblekage-dessert :) jeg plejer at koge mine æbler (de få træerne i haven nu giver os i år) med ingefær, ægte kanel og hybenpulver også. Det smager skønt, og så kan sådan en gang æblegrød jo også sagtens ligge i fryseren og vente til næste gang, man får lyst til lækker æblekage ;)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Dina,
      Lækker kombination. Jeg kogte tredje portion i går med vanille og kanel, så nu er der små portioner i fryseren til, når lysten melder sig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet