søndag den 21. september 2014

low carb broccoliboller (gluten- og mejerifri)


Nu har jeg efterhånden lavet disse lækre grønne boller nogle gange, men de har endnu ikke ramt bloggen. I sidste uge lavede jeg dem så igen - som burgerboller, da brormand og svigerinden var på besøg. Jeg havde også bagt en portion af de mindre alternative LCHF burgerboller, da jeg vidste det mandlige publikum nok mente disse grønne boller var lidt for sunde og i hvert fald ikke ville klæde en burger.
Hver sin smag - min svigerinde var vild med broccolibollerne. Det er ret sjovt at møde en person for hvem alle low carb alternativerne er nye og faktisk en gave, da hun oplever vrøvl med maven ved indtagelse af det hvide mel.
Jeg fandt i sin tid opskriften, som var min inspration, hos Maria. Bollerne er virkelig nemme at lave, smager godt og ja, prøv dem!

low carb broccoliboller (gluten- og mejerifri)

(6 store eller 8 mindre boller)

1 bt broccoli
2 æg
1 tsk bagepulver*
1 tsk havsalt
2 spsk loppefrøskaller
1 spsk oregano
½ dl pofiber**

*OBS! tjek om den er glutenfri

**Erstat med kokosfibermel, fedtreduceret mandel- eller sesammel.

tip!
Tilsæt frø, kerner eller hakkede nødder til dejen, for at få lidt ekstra bid i den svampede bolle. Selv er jeg glad for græskarkerner i denne opskrift.

fremgangsmåde:
1) Del og skyl broccolibundtet.
2) Kør broccoli til findelt 'ris' i foodprocessoren.
3) Tilæst de øvrige ingredienser og kør til en ensartet masse (kan også gøres i hånden).
4) Lad nu 'dejen' hvile 10-15 min.
5) Varm ovnen op til 200 grader.
6) Beklæd en bageplade med bagepapir.
7) Form 6-8 boller og tryk dem let flade. De holder form og størrelse under bagningen.
8) Bag bollerne 25-30 min. ved 200 grader.
9) De færdige boller skal føles faste og lette.
10) Lad bollerne afkøle på en rist eller nyd dem lune.
11) Bollerne opbevares bedst i køleskabet eller fryseren. Lun dem på brødristeren eller i ovnen.

Inspiration: Vanløse Blues.


Velbekomme!
_____
Indlægget indeholder affiliatelinks.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar