søndag den 14. september 2014

efter-trænings-grød med smag af efterår


Herhjemme betyder søndag typisk indkøb og madforberedelser til en ny uge, men nu har jeg ramt sofaen og vil gerne dele dagens eftertræningsmåltid med jer. Jeg fik nemlig en virkelig lækker variation over havregrød. Havregrød er en af de retter, som er kommet ind i min kost med carbtimingen

Jeg husker havregrød fra morgenerne hos min farmor og farfar, da jeg var barn. Hjemme spiste jeg altid rugbrødsmadder med ost & gelé til at starte dagen på. Dermed var havregrøden lidt noget andet og ekstra godt - selvfølgelig med et godt lag sukker på toppen, så den var helt glinsende. 

Det er en lidt anden variation, som jeg har valgt at tage ind i kosten, som en del af mit eftertræningsmåltid. Typisk koger jeg bare grynene i vand med kanel og topper med lidt Sukrin Gold samt tørrede æbletern. I dag kredsede jeg dog lidt ekstra om min grød, da Anne @denomvendteverden havde fristet med en lignende grød på #instagram.

Grøden er tilsat revet gulerod og en masse andre lækkerier, som virkelig giver et skønt og mættende måltid oven på en god træningssession. Den bliver i øvrigt heller ikke ringere af at blive serveret med kold æblemos - det er jo æblesæson og en klat skyr eller flødeskum på toppen.

glutenfri havregrød med gulerod & kanel
(1 pers.)

1 dl glutenfri havregryn
2 dl vand
2 tsk kanel
3/4 dl revet gulerod
1 spsk hampefrø (kan udelades)
1 æggehvide
et nip salt

topping
sukkerfri æblemos
skyr - evt. blandet med flødeskum

fremgangsmåde:
1) Kom havregryn, kanel og vand i en lille kasserolle.
2) Kog grøden ved jævn varme til den ønskede konsistens - husk, grøden tykner, når der tilsættes salt til sidst.
3) Tilsæt gulerødder, æggehvide, hampefrø og smag til med salt.
4) Hæld den færdige grød i en skål og top med æblemos og skyr.




Velbekomme!


HUSK!
Vil du have ny inspiration til din træningsrutine eller sparkes i gang, så klik forbi min lækre giveaway, hvor du kan vinde Thomas Rode & Co.'s 'Funktionel træning'.

6 kommentarer:

  1. Det er så lækkert med gulerod og kanel i havregrøden. Jeg er faldet pladask for den kombi. Og en klat flødeskum til, det er bare godt.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den kombination er så lækkert.
      Ja, fløde eller andet mælkeprodukt på toppen løfter den virkelig.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. UHM! Med den topping er det jo næsten en dessert. God søndag, Sveske!
    KH
    Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Anne,
      Det er rigtigt - men luksus at kunne sidde og spise dessert efter træning :P
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. Spiste havregrød med gulerod til morgenmad hver dag hele sidste år :-) Elsker det! Du kan også koge guleroden med, men så er der selvfølgelig mindre bid :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej,
      Jeg kan godt lide det let knasende bid fra gulerødderne, så derfor ryger de først i til sidst ;)
      KH
      - frk. sveske

      Slet