onsdag den 22. april 2015

spidskålsfræs med fennikel & æble

 
Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af fennikelfræs inspireret af Anna Bogdanova.Jeg tilsætter ofte spidskål til min fennikelfræs, da de økologiske fennikel ikke er helt billige. På den måde, så strækker en portion sig lidt længere - uden det går ud over smagen.  Forleden måtte der dog lidt forandring til.
 
Denne salat er mere spidskålsfræs, da der kun er tilsat en smule fennikel, der lige blander sig i munden med den lækre anissmag. Det går virkelig godt sammen med sprødt æble vendt i limsaft og saltede mandler. Det er i hvert fald ikke sidste gang, at jeg laver en frisk spidskålsfræs efter denne opskrift.
 

spidskålsfræs med fennikel & æble

 
1 mellemstort øko spidskål
1 fennikel
1 æble
saft af ½ limefrugt
granatæblebalsamico fra Urtekram
mandelolie
evt. lakridsrodspulver
himalayasalt
1-2 håndfulde salte mandler
 
fremgangsmåde:
1) Snit spidskål og fennikel fint på et mandolinjern.
2) Kom kål og fennikel i en skål og kram det med lidt salt til det bliver mere blødt og saftigt.
3) Sæt æblet i små tern og vend dem i limesaft, inden de vendes i salaten.
4) Tilsæt rigeligt balsamico, lidt mandelolie og evt. et drys lakridsrodspulver - vend godt rundt og smag til med lidt salt (HUSK! Der toppes med salte mandler)
5) Top med mandlerne lige før servering, så de bevarer deres sprødhed.
 
tip!
Salaten holder sig fint på kål et par dage - bare udelad mandlerne.




Velbekomme!

2 kommentarer:

  1. En virkelig god salat og lækker dressing og lakridspulver, det stimulerer da alle smagssanser :-)
    Den skal klart prøves måske til en noget lækkert spød kylling.
    God dag ønskes herfra.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Det er virkelig smags-kræs. Håber, den også falder i smag hos dig.
      God aften!
      KH
      - frk. sveske

      Slet