mandag den 7. november 2011

pasta broccoli, chili & ost


I lørdags lavede jeg denne lækre aftensmad til min tømmermandsramte bror. Og der var ros til kokken ;-) Menuen stod på 'chicken muffins' i min version II med tomatsauce (princip! Napolitana pastasauce) og pasta broccoli, chili & ost (Tak, for en super lækker opskrift, Xenia). Sidst nævnte får I lige opskriften på herinde også, for den kan godt komme på menuen en anden gang - trods det, at den ikke er så vægttabs-venlig, men men så må der to suppleres med grønt og protein.

pasta broccoli, chili og ost
(2 pers. - som hovedret)

150 g fuldkornspasta (jeg brugte den nye økologiske parpadelle fra Levevis, fåes i føtex og Bilka)
25 g oliemargarine
1 stor rød chili
2 fed hvidløg
1 bt. broccoli
100 g god revet ost (den grønne pose fra Lykkedal blev mit valg og der røg nok lidt mere end 100 g i. Ups!)
3 dl kogevand fra pastaen

fremgangsmåde:
1) Kog pastaen efter anvisningen og gem 3 dl af kogevandet.
2) Hak hvidløg og chili (uden kerner).
3) Skær broccolien i små buketter og stokken i tern.
4) Svits hvidløg og chili i halvdelen af fedtstoffet. Tilsæt broccolien og svits den til den har skiftet farve og er stadig er sprød.
5) Vend pasta, ost, kogevand og det sidste fedtstof i broccolien. Rør godt til oste-massen fordeler sig, som en lækker sauce.

Smagen af chili er helt perfekt. Den er lige skarp uden at det brænder, men er du ikke til det stærke, så skal du nok nøjes med en ½.

2 kommentarer:

  1. Det er nemlig en helt fantastisk pastaret - og så nem! Godt at I også kunne lide den :)

    SvarSlet
  2. Ja, det var kombinationen af ingredienser, som tiltrak mig. Jeg er vild med pasta og ost (desværre) og tilsættes chili = kun bedre med en stærk ret + broccoli, det er jo bare sundt.

    SvarSlet