tirsdag den 15. september 2015

barselsliv | nemme måltidsfavoritter

Da min graviditet pludselig tog en uventet og dramatisk drejning for snart 4 måneder siden blev prioriteterne vendt lidt på hovedet. Bloggen har været stille og jeg har koncentreret mig om vores dejlige guldklump, baby AW. Han vokser sig heldigvis stor og stærk trods sin præmature start tilbage i maj (født uge 34+1).
Jeg forsøger efterhånden at skabe lidt rytme i hans spise- og søvnmønstre, så det betyder, at der af og til kan blive en pause fra 'morlivet' til mig. I skrivende stund ligger han i barnevognen, mens alarmen netop 'snakker' her ved min side...

I dag vil jeg egentlig bare sige, at jeg er i live og har det godt her i barselsboblen. Jeg lever morlivet med stort M. Det indebærer også, at der er mindre tid til min store mad-interesse og jeg har derfor fået nogle nemme og mættende favoritter, som jeg gerne vil dele med jer.

grøn smoothie

 
 


Det helt store hit er helt klart den grønne smoothie, som jeg kan spise morgen, middag og aften. Som mor på barsel er det praktisk, at den hovedsagelig indeholder frosne ingredienser, så jeg ikke behøver at have grøntsagsskuffen i køleskabet fyldt for at kunne få lidt at spise. Desuden så er og bliver jeg altså lidt en 'sucker' for toppings, som der er rig mulighed for at strø ud over sådan en smoothie. De sødere toppings kan også være med til at mindske mit ellers høje indtag af chokolade (læs: puha! det er farligt at gå hjemme ved køkkenskabene... kombineret med mindre tid til 'rigtig madlavning'). Typisk supplerer jeg med en proteinshake af de lækre risprotein med chokoladesmag fra Plantforce for at hive mit proteinindtag i vejret.

min grønne favorit

4-5 sk frossen banan*
en håndfuld frossen spinat
en håndfuld frossen broccoli
½ avocado
frisk ingefær - efter smag
1-1½ dl kokosmælk
evt. ½ dl vand til justering af konsistensen

*når vi har overmodne bananer, skærer jeg dem i skiver og smider i fryseren

Det hele blendes til en tyk og cremet smoothie, som kan spises med ske - toppet med dine yndlings toppings.


havregrød

De af jer, som har læst med herinde tidligere eller følger mig på #instragram ved, at jeg er ret vild med havregrød. Den kom tilbage i min kost sammen med introduktionen til Anna Bogdanovas træningsunivers tilbage i maj 2014, hvor 'Skyhøj forbrænding' udkom, og den har hængt ved lige siden. I en lang periode (på barsel) har den ikke kun været 'brugt' som eftertræningsmåltid, men været en god og mættende morgenmad. Min favorit med de lækre gryn er plain havregrød tilsat en æggehvide, et stykke mørk chokolade 85 % i midten af portionen og toppet med kokossukker, kanel og smørklat. Prøv det! Også her er proteinshaken et godt supplement for mig.

spejlæg/ æggekage

 


Æg er en lifesaver, når det kommer til aftensmad, hvor der ikke lige er taget noget protein om ad fryseren - og det er der sjældent herhjemme, for det er ikke lige til at vide, om der er energi eller frie hænder til en tur i køkkenet. Baby AW herhjemme vil nemlig altid gerne spise, når mor og far skramler med bestik - der har vi lige lidt at lære ham endnu ;)
Det er nemt at smide en omgang æg på panden og en gang tilbehør ved siden af - eller i en æggekage, som stort set passer sig selv. Favoritten er æggekage med løg, squash og/ eller spinat, peberfrugt og toppet med feta samt smørristet rugbrød - mums! Sådan en tror jeg, vi skal have i aften.

 

snacks

Ovenstående tre favoritter kan nemt udgøre dagsmenuen herhjemme hos mig - gerne suppleret med lidt snacks - frugt og chokolade er bare nemt at gå til ;)
Ja, min kost er blevet en del mere kulhydratbaseret og jeg har da også dage med mere svingende blodsukker, men det går ikke værre end at jeg samler det op igen. Det er nemt at tilsætte kokosolie til fx havregrøden og æg skal steges i rigeligt smør/ kokosolie, hvis du spørger mig. Desuden er dipfavoritten Hellmanns mayo, så fedtkilderne holder jeg fast i, mens der nydes flere kulhydrater og af og til forkælelse med sukker... Årh Ben&Jerry er bare et lækkert bekendtskab :P

Jeg nåede næsten bunden, mens baby AW lå ude i vognen - måtte dog lige vente med billederne, som nu er på og indlægget er klar til jer. Håber, I stadig vil læse med herinde, når jeg af og til kigger forbi ;)
Er der idéer til indlæg fra barselslivet, så smid gerne en kommentar nedenfor. Vil gerne høre, hvad I måske gerne vil have jeg blogger lidt om, når tiden tillader det.

Now back to mammalivet - take care!

3 kommentarer:

 1. Hej sveske! Har prøvet at sende kommentarer et utal af gange, men de forsvinder hver gang ud i den blå luft:-/ Vil bare sige velkommen tilbage og stort tillykke med bebsen:-)
  Jeg har ingen specifikke krav til det du skriver.... læser alligevel det hele<3
  Kh fra Rosa... som heller ikke er lchf'er mere;-)

  SvarSlet
 2. Hej mine damer og herrer; Har du brug for et kviklån inden for 24 til 48 timer? Hvis dit svar er ja, vil jeg råde dig til at ansøge om et lån hos os på Novelty Finance på e-mail via: noveltyfinances@gmail.com ELLER WhatsApp Via: +447915601531

  NOVELTY FINANCE leverer finansielle løsninger. Vi tilbyder alle former for låneydelser (Personligt lån, Erhvervslån og mange andre). Vi tilbyder også fleksible og flere lånemuligheder, herunder sikrede og usikrede lån, langsigtede og kortfristede lån, der er skræddersyet til dine økonomiske behov.

  ✓ Nem godkendelse
  ✓ Fleksibel tilbagebetalingstid 6 - 360 måneder
  ✓ Meget praktisk - Du kan ansøge om et lån på dit bekvemme sted og tidspunkt.
  ✓ Øjeblikkelig adgang til dine midler efter godkendelse.
  ✓ Tilskudsrente (3% om året)
  ✓ Du vil ikke skynde dig at betale lånet tilbage, du vil få tid til at starte tilbagebetalingen af ​​lånet.
  ✓ Ingen skjulte gebyrer
  ✓ Du bliver guidet gennem hele forløbet

  Hvordan man ansøger:
  Det er nemt og hurtigt at ansøge om et lån hos os!
  Send os din låneanmodning gennem;
  E-mail: {{ noveltyfinances@gmail.com }}
  Ring eller skriv til os på WhatsApp via: +447915601531.
  Vilkår og betingelser er gældende.

  SvarSlet
 3. Hei og velkommen til Spotcap Global Financial Services, mitt navn er Claudia Klein, jeg er en utlåner og også en finansiell konsulent. Jeg tilbyr alle typer lånetjenester

  Har du sårt behov for økonomisk forsterkning? Trenger du lån til ulike formål? hvis svaret ditt er ja, vil jeg råde deg til å kontakte firmaet mitt via | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | og ha et lån på kontoen din innen 24 timer fordi vi tilbyr utmerkede lånetjenester over hele verden.

  Vi tilbyr alle typer lånetjenester (Personlig lån, Bedriftslån og mange flere), vi tilbyr både langsiktige og kortsiktige lån og du kan også låne opptil 15 millioner euro og vi gir ut lån til en lav rente på 3 % per år. Mitt firma vil hjelpe deg å nå en rekke mål med et bredt utvalg av låneprodukter.

  Jeg erkjenner det faktum at det å få et lovlig lån alltid har vært et stort problem For enkeltpersoner som har økonomiske problemer og trenger løsning på det, synes mange mennesker det er så vanskelig å få egenkapitallån fra sine lokale banker eller andre finansinstitusjoner pga. høy rente, utilstrekkelig sikkerhet, gjeld i forhold til inntekt, lav kredittscore eller andre årsaker

  Ingen flere ventetider eller stressende bankbesøk. Vår tjeneste er tilgjengelig 24/7 - du kan få et lån og fullføre transaksjonene dine når og hvor du trenger det

  Vi tilbyr 24 timers lånetjenester i verdensklasse. For spørsmål/spørsmål? - Send en e-post til | spotcapglobalservices@gmail.com | eller send en tekstmelding på WhatsApp via: +31642117819 | & Få svar umiddelbart

  Din familie, venner og kolleger trenger ikke å vite at du har lite penger, bare skriv til oss og du vil motta et lån.

  Din økonomiske frihet er i dine hender!!

  SvarSlet