tirsdag den 2. april 2013

tilbehør: fritter af søde kartofler





Herhjemme stod den på lækker LCHF burger med det hele til aftensmad i dag. Da jeg var på indkøb til det tomme køleskab tidligere på dagen, fik jeg lyst til at afprøve de søde kartofler til en gang fritter on the side. Indtaget af rodfrugter er meget begrænset herhjemme og det er nok også derfor, de søde kartofler først er blevet afprøvet i dag. De søde kartofler er meget populære hos palæo-folket, da de fungere godt som erstatning for den mere stivelsesholdige traditionelle kartoffel.
Farven er fantastisk og der er ingen tvivl om, hvorfor de fået det navn - søde kartofler, for smagen er i hvert fald sød. Som fritter med chili og aioli-dip er det virkelig lækre og den søde smag helt perfekt. De bliver ikke sprøde som pommes frites, men det får en fin skorpe og er dejlig bløde indeni. Det er vist ikke gang, vi laver sådan en portion, selv om jeg synes, de var dyre. En lille bakke med fire styk til tyve kroner, som så svinder under bagningen og der var en håndfuld til hver.
Jeg lavede dem således...

fritter af søde kartofler
(2 pers. som tilbehør)

4 mellemstore søde kartofler
2-4 spsk olie
1 tsk tørret chiliflager
salt

fremgangsmåde:
1) Vask og skræl de søde kartofler. Skær dem i tynde både.
2) Kom bådene i en pose med olie og chiliflager. Ryst til olien og chili er fordelt.
3) Bag fritterne ved 200 grader i ca. 35 min. Rør gerne et par gange undervejs.
4) Drys fritterne med salt før servering.

tip!
Server fritterne med aioli som tilbehør til en god snasket burger.


Velbekomme!

6 kommentarer:

  1. Mums! Søde kartofler er bare det bedste! Har faktisk ikke fået det, siden jeg startede på lchf, netop på grund af kulhydratindholdet. Men måske de skal på menuen en dag hvor der alligevel skal syndes lidt;-)
    Har du mmulighed for at komme i en grønthandler eller bazar? Vi har ofte købt dem hos Bazar Fyn, der er de væsentligr billigere end i de almindelige supermarkeder :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Vikki,
      Det var en mums smagsprøve og helt sikkert værdig som erstatning for de almindelige kartofler.
      Tak for tippet med bazaren, det må jeg huske, når jeg en sjælden gang kommer forbi sådan en.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  2. Uh, det lyder lækkert Sveske, den måde har jeg ikke prøvet søde kartofler før. Det vil jeg huske :) Og med en chilimayo til, så er man da rimelig godt kørende :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Rikke,
      Det må du prøve, hvis de igen skal på menuen.
      Mayo-dip løfter bare måltidet på alle mulige måder.
      KH
      - frk. sveske

      Slet
  3. De er nemlig super gode :-) Og hvis man vil have dem lidt sprøde, kan man vende dem i æggehvide. Jeg køber dem nogle gange i Bilka, hvor de har dem i løsvægt og det er billigere end de der bitte små pakker.
    Så fik jeg sørme også kommenteret her og ikke kun på Instagram ;-)

    Kh Maria (aka Fithausfrau)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Maria,
      Ej, hvor hyggeligt, du også kigger forbi her og lægger en lille kommentar.
      Tak for tippet med æggehviderne, det tror jeg, jeg vil notere mig til en anden god gang.
      KH
      - frk. sveske

      Slet