torsdag den 30. august 2012

skøn morgenskål


Selv om æggene er en favorit til morgenmad hos mig, så prøver jeg at afveksle den en smule. Til det formål falder valget ret naturligt på mælkeprodukter. Græsk yoghurt/ skyr rørt med fløde og indimellem lidt sødemiddel og vanillepulver. Toppingen er gerne friske eller optøede bær og nødder. Oven for er det en af de mere luksuriøse portioner, som er toppet med friske blåbær, et drys kanel, hakkede mandler, cacao nibs og kokos. Uhm! Det er lækker mættende morgenmad, dog er mætheden ikke helt så langvarig som når æggene er på menuen, men jeg nyder også gerne en lille formiddagssnack ;-)

Gi' mig gerne dit tip til LCHF-inspireret topping/ müsli til morgenskålen.

tirsdag den 28. august 2012

dadelpasta


De bløde dadler med sten er typisk nemmere at klare for blender eller minihakker, hvis de lige får lov til at stå i blød minimum 12 timer. Derefter kan de nemlig blendes til dadelpasta, som kan opbevares på køl i 2-3 måneder og bruges efter behov.
Jeg fik desværre ikke lige taget et billede af den færdige pasta, da der røg andre ingredienser i med det samme. Pastaen blev nemlig brugt til dadelmuffins til kollegerne.

dadelpasta

1 pk dadler uden sten (= 600 g)
1 dl vand

fremgangsmåde:
1) Udsten dadlerne og pres dem sammen i et syltetøjsglas, der først er skoldet, så det er helt rent.
2) Held koldt vand i glasset til det næsten lige dækker dadlerne (se billedet).
3) Stil glasset med dadlerne på køl i min. 12 timer.
4) Blend dadlerne til tyk, cremet pasta i en kraftig blender.
5) Kom pastaen tilbage i glasset og opbevar på køl til den skal bruges.

Tip I
Brug dadelpasta i kager, søde raw opskrifter, som erstatning for andre sødemidler etc.

Tip II
Lav evt. pastaen med 3/4 rosiner - den bliver en smule mindre sød. Jeg brugte 600 g dadler og 200 g rosiner i min pasta til dobbelt portion af dadelkagen, der blev bagt som muffins.

mandag den 27. august 2012

ugens træning #14

Den sidste uges træning har været præget af træning med kærestens selskab og derfor lidt ekstra vægt på styrkedelen i hvert fald i antallet af minutter. Det er lidt en 'udfordring' for mig, da jeg hurtigt kommer til at kede mig og hans tempo er lidt anderledes (læs: langsommere) end mit, da han løfter betydeligt tungere end jeg og har behov for længere pauser mellem sættene. Dog elsker jeg at have selskab til den ellers kedelige styrketræning, som jeg selv gerne får overstået på 20 min. Kæresten er god til at få det sidste energi presset ud af mig/ mine muskler, så jeg er helt flad og for alvor kan mærke, jeg er blevet rørt. Det er den bedste følelse.
Alt i alt er det blevet til en god træningsuge.

mandag: 45 min. cardio.

tirsdag: træningsfri

onsdag: 8 + 10 min. cardio. 60 min. styrketræning af ryg/ triceps. 10 min. mave på gulv

torsdag: 10 + 20 min. cardio. 60 min. styrketræning af ben

fredag: 10 + 20 min. cardio. 45 min. styrketræning af bryst. 10 min. mave på bold + gulv.

lørdag:  60 min. cardio.

søndag: 53½ min. cardio. 10 min. mave på gulv

Træning på 6 ud af ugens 7 dage, skønt! Desværre ville jeg hellere have haft fridagen en anden dag end tirsdag, hvor min steptime ellers ligger. Den var IGEN aflyst pga. for få tilmeldte. I det hele taget er der bekymrende få medlemmer i centret her efter sommerferietid. Jeg håber, det hjælper når vi kommer ind i september og sæsonen i idrætsforeningerne også starter op igen. Steptimen er i hvert fald savnet og meget truet af for få tilmeldte, øv! Ellers må jeg kaste mig ud i nye udfordringer på holdskemaet, som heldigvis er blevet udvidet en smule her til efterårssæsonen.

God træningsuge!

søndag den 26. august 2012

28


I dag er dagen, hvor jeg kom til verden for 28 år siden. Puha! Ja, jeg har fødselsdag i dag og fylder hele 28 år. Jeg føler mig slet ikke så gammel, men det er vel godt nok. Egentlig bryder jeg mig ikke om tanken om, at jeg er SÅ tæt på de 30, men på den anden side, så er det jo bare et tal. I hvert fald så kommer jeg ikke uden om, at jeg i dag bliver et år ældre (læs: selv om jeg gerne ville).

I anledning af min fødselsdag introducerede jeg tidligere på ugen mine kolleger til lidt sødt uden sukker og mel, som jeg foretrækker det. Valget faldt på dadelmuffins efter opskriften på dadelkage, som også er en af favoritterne her på bloggen. De faldt da også i rigtig god jord blandt kollegerne, der beskrev dem som romkugler, Snøfler og des lige. De, der ventede en lav-kalorie kage, blev dog lidt betuttet, da de fik ingredienserne at vide, mens det var uforståeligt for andre, at man kan bage uden mel og sukker. Det var skægt at høre alle deres kommentarer og det glædede mig, at jeg dagen efter kunne dele opskriften med en lille håndfuld kolleger, som havde fået blod på tanden til selv at bage uden mel og sukker.

Dagen er blevet brugt på afslapning og her til aften står den på burger hos mine forældre. Måske der også venter et par pakker... Kærestens har jeg til gode, så det er spændende...

God søndag aften til jer derude ;-)

lørdag den 25. august 2012

squash med chili & parmesan


Nemt grønt tilbehør med inspiration fra adhocblog. Jeg er rigtig glad for squash, krydret mad og OST - derfor skønt grønt indslag, hvis du spørger mig. Desuden var det en perfekt opskrift til den lidt slatne squash, der lå I vores grøntsagsskuffe.
Hmm... der skal vist strammes op på de der indkøb og madplaner. Det er ikke altid, jeg er lige god til at få brugt det grønne, mens det stadig er sprødt og frisk. Her er det heller ikke en fordel typisk kun at være én person i husstanden, skulle jeg hilse at sige. Jeg er i hvert fald glad for, at jeg/ vi har et godt køleskab med stor og rummelig grøntsagsskuffe, som hjælper mig godt på vej i forhold til at holde grøntsagerne friske og sprøde.
Det blev lige en lille detour, men den nemme opskrift, skal I ikke snydes for...

squash med chili & parmesan
(1-2 pers. som tilbehør)

1 squash
½ rød chili
½ lille løg
1-2 spsk. smør - gerne øko fra glade køer ;-)
evt. 1 fed hvidløg
friskrevet parmesan

fremgangsmåde:
1) Smelt smør på en varm pande.
2) Tilsæt løg og chili. Svits kort.
3) Skær squashen i store tern og kom på panden. Vend rundt og svits yderligere 5-10 min. til squashen får lidt farve.
4) Kom blandingen i en passende skål og drys med rigelige mængder friskrevet parmesan.

Velbekomme!

fredag den 24. august 2012

nogle gange skal det bare være nemt


Nemme løsninger fra køledisken kan også finde vej til madbloggers køkken ;-) Hertil aften søgte kæresten og jeg inspiration i Kvicklys køledisk (læs: efter kl. 17). Det endte med lækker entrecote, Jensens Chili Bearnaise og Toscana grøntsagsmix til panden. Stegning af bøf står kæresten altid for herhjemme og i dag stod han for hele madlavningen (læs: mens jeg tog mig af en gang vasketøj). Dejligt med lidt køkkenfri og aftenens tallerken var lækker nem fredagsmad - trods diverse knap så naturlige tilsætninger.
Dog tror jeg snart, der skal eksperimenteres med hjemmelavet bearnaise. Jeg er bearnaise-jomfru, men dem, der kan lave bearnaise siger 'det er nemt'. Det må dog komme an på en prøve, jeg tvivler på, at det helt lige til. Har du en god vejledning ud i bearnaisens kunst, så modtager jeg den gerne ;-)

God aften.

sandwichbrød uden mel



I søndags lavede jeg lækker sandwich med nystegt krydret kyllingefilet og masser af guacamole. Til sandwich hører der jo gerne lidt brød og jeg fik derfor afprøvet Tatjanas sandwichbrød. Det er virkelig nemt at lave og fungerer rigtig fint til sandwich. Jeg har desuden spist lidt af resterne til morgenmad med lækker fed ost. Jeg kunne også sagtens bruge det som burgerbolle. Det er i hvert fald en nem løsning, hvor man ikke skal have fingrene i dejen og det er bagt på 15-20 minutter.

sandwichbrød uden mel
(6 store firkanter)

4 æg
1 dl creme fraiche eller fløde 38 %
1 dl frø/kerner
½ dl chiafrø
½ dl kokosfibre
3 spsk fiberHUSK eller knuste hørfrø
2 tsk bagepulver
2 tsk urtesalt

fremgangsmåde:
1) Rør alle ingredienserne sammen i en skål.
2) Hæld dejen i en halv størrelse brandepande beklædt med bagepapir.
3) Bag brødet ved 200 grader i ca. 20 min. Tag det evt. op af formen halvvejs.



torsdag den 23. august 2012

råbar i århus


Mandag var det jo stadig sommer over Danmark, så den blev nydt i fulde drag. Kæresten var med i Århus, hvor jeg endnu en gang besøgte Frede Damgaard. Bagefter stod den på lækker rå frokost på Råbar, som Trine havde anbefalet.

Da solen jo stod højt på himlen valgte vi et tæppe i skyggen. Det var ren picnic. Og hold op, hvor maden var lækker! Kæresten bestilte deres brunch tallerken i selskab med en appelsinvand med brus. Jeg fik en rå burger i selskab med en meget grøn smoothie fyldt med sunde sager. Den smagte dog ret så grønt, lidt mere æblesmag ville have været godt.Vi blev meget overvældet af de flotte og fyldte tallerkener, som vi fik serveret. Portionerne var store og jeg måtte lade det ene stykke lækre dehydrerede hørfrø- og solsikkebrød gå tilbage til køkkenet sammen med de fleste af rodfrugtchipsene, da jeg simpelthen var mæt.
Det var virkelig lækkert og 'det bedste helse-mad vi har fået' efter kærestens udsagn. Jeg kan kun give ham ret. Det er bare skønt, min min dejlige kæreste er så åben over for de til tider meget anderledes spisesteder, jeg præsenterer ham for. Han udtrykte endda, at han gerne have sådan et helse-shot, som var på hans brunch tallerken hver morgen. Juhu! Den er jeg helt med på, men vi må nok lige have en juicer først til det formål.

Jeg vil egentlig ikke skrive så meget mere, men blot spamme jer med billeder af den lækre mad og drikke.






onsdag den 22. august 2012

kanelkage med æbler



I weekenden fik jeg faktisk lavet en del lækkerier i mit køkken, som jeg ellers har holdt lidt på et lavt blus et stykke tid. Kæresten er kommet hjem, så han og jeg selv skal forkæles lidt. Jeg fik lavet endnu en gang hjemmelavet bounty, snickers uden sukker, to slags flødeis (opskrifter er på vej) og denne kanelkage med æbler. Den smager rigtig godt med sukkerfri cream cheese frosting af Philadelphia, Sukrinmelis, vanillepulver og evt. lidt smør, for den fede variant ;-P

Jeg fulgte ingen opskrift, men havde opskriften på den glutenfri squashkage lidt i baghovedet. Det færdige resultat minder da også ret meget om squashkagen - den er dejlig svampet og blød. Opskriften får du her...

kanelkage med æbler
(20 cm springform)

2 æg
2 spsk Sukrin
2 spsk agavesirup
100 g græsk yoghurt 10 %
50 g smeltet smør
100 g mandelmel1 tsk bagepulver med top
1 stor spsk kanel - evt. mere
2 revneæbler
1 håndfuld grofthakkede hasselnødder

fremgangsmåde:
1) Pisk æggene med Sukrin.
2) Tilsæt agavesirup, yoghurt og smeltet smør.
3) Bland mandelmel med bagepulver og kanel og rør derefter i det våde.
4) Rør tilsidst de revne æbler og hakkede hasselnødder i dejen.
5) Kom dejen i en 20 cm springform beklædt med bagepapir.
6) Bag kagen ca. 30 min. ved 175 grader varmluft.




tirsdag den 21. august 2012

min sundhed part III

I maj måned besøgte jeg for første gang Frede Damgaard i Århus til et kik på MIN sundhed - læs mere om det her. 'Siden er der løbet meget vand i åen', som man siger. Ej, spøg til side, men mandag havde jeg tid til min første opfølgning.

Jeg havde ikke de store forventninger, men hvad kan man også forvente efter tre måneder, trøstede jeg mig selv med. Jeg har ikke erfaret de store revolutioner, men på den anden side har jeg også brugte mange år på at bygge mine ubalancer op. Jeg nu har levet uden korn og andre former for stivelse siden april og jeg savner det ikke. Kan kun mindes et antal måltider, som kan tælles på en hånd, hvor lidt korn/ stivelser er røget indenbords. Den store synder er for mig SUKKER! Det er ikke lykkedes mig at holde den ude - heller ikke på 80/20 basis (læs: ØV!). Jeg fungerer faktisk bedste helt uden sukker. Det er derfor blevet til en del kolde tyrkere i perioden og det lykkedes mig at holde det helt ude i flere 'længere' perioder, som for mig er to-tre uger.

Nå, det blev lige en sukker-snak. Tilbage til min opfølgning hos Frede. Analysen bestod igen af VEGA tjek, iris-analyse og VEGA test. Igen masser af spændende information og heldigvis en bekræftelse af, at jeg er på rette vej (læs: Juhu!).

krop
Analyse-strimlen fra TANITA vægten var meget lig den fra mit første besøg. Jeg vovede at taste min alder ind til 28 år (som jeg fylder på søndag tsk tsk...) i håb om, at min krops alder ville være tilsvarende. Den analyserede dog min krops fysiske alder til hele 30 år(!) og min fedtprocent var øget en smule trods en vægtnedgang på et enkelt kilo (helt ærlig, et kilo på tre måneder - det kan jeg gøre bedre). Mit tal for det farlige fedt mellem organerne var heldigvis stadig lavt. I maj måned ved første besøg havde jeg en ambition om en bedring i både fysisk alder og fedtprocent, men ser jeg på de seneste tre måneder, var det ikke at forvente. 

psyke
Jeg arbejder meget med min mentale sundhed for tiden (måske jeg vover at dele lidt om den ret personlige proces en dag...), da jeg efterhånden har indset, at jeg 'bærer på' en masse, som i hvert fald ikke fremmer min generelle sundhed og ønske om at regulere min vægt (læs: vægttab).
Heldigvis kunne Frede se en bedring, idet mine spændinger omkring kæbe var mindsket meget. Spændinger i kæben påvirkes generelt af tankemylder, stress, frustrationer og lignende. Desuden viste VEGA tjekket en bedre balance mellem krop og hoved. Skulderregionen var også bedre, hvilket jeg også selv har bemærket. Det er 7-9-13 ved at være et par måneder siden, jeg sidst besøgte min fysioterapeut (læs: heldigvis!).

indre funktioner & kosttilskud
Her skulle virkningen af mine mange kosttilskud vise sig og der var heldigvis fremgang på flere områder. Størst med hensyn til udrensning af al den ophobede syre, jeg havde i kroppen. Afgiftningen var meget tydeligt på iris-billederne i sammenligning med billederne fra sidst. Efter Fredes udsagn havde jeg sprunget et step over, da mine billeder typisk lignede dem, man så for step et og tre. Skøn nyhed. Kosttilskud og kost uden korn har altså hjulpet min krop til at udskille noget af al syren, perfekt.
Min iris viste dog stadig tydelige tegn på problemer med blodsukkerbalancen, men det kan jeg også sagtens skrive under på. Bugspytkirtel, lymfe, tynd- og tyktarm har stadig brug for en hånd for at få styr på blodsukkeret og her skal sukkeret selvfølgelig helt ud af kosten (læs: jeg fortsætter kampen mod sukkeret).
Til hjælp med sidstnævnte blev et par nye kosttilskud tilføjet og nogle af de tidligere nedreguleret en smule. Der bliver ikke de store penge at spare, men her vælger jeg fortsat at investere. Resultaterne viste i hvert fald, at det ikke har været spildt indtil nu - selv om ingen selvfølgelig kan se, om andre faktorer har spillet ind. Skade har de i hvert fald ikke gjort.

kosten
Ikke de store nyheder her. Min LCHF-inspirerede kost skal jeg blot fortsætte. Min krop er fortsat ikke glad for hvede, sukker, stivelse (herunder bælgplanter og rodfrugter), majs, rejer/ skaldyr og svinekød. Jeg savner ingen af dem. (læs: ud over sukkeret, kan man sige). Jeg tror ikke, jeg havde husket svinekødet sidst, jeg skrev herinde. Det er faktisk ret logisk for mig, at det er med, for jeg bryder mig ikke om svinekød (læs: ud over en god pølse indimellem).

Det var lige 'billedet' af MIN sundhed pt. Fremover hedder den 'projekt stabilt blodsukker'.
'Jeg må spise alt det sukker. Jeg vil. Bare ikke i dag.'

to be continued...

ugens træning #13

mandag: træningsfri

tirsdag: 15 min. cardio. 60 min. Step + MBL

onsdag: træningsfri

torsdag: 45 min. cardio. 10 min. mave på gulv

fredag: 12 + 20 min. cardio. 20-25 min. styrketræning af bryst/ triceps

lørdag: 12 + 30 min. cardio. 30 min. styrketræning af ben

søndag: træningsfri

De sidste par dage er bare fløjet afsted hos mig, derfor en lidt forsinket opdatering på sidste uges træning. Jeg har holdt fri sammen med kæresten her søndag-mandag, dejligt.
Træningen i sidste uge bar præg af lidt dårligt humør og manglende lyst til noget som helst (+ sukkerindtag, som bare hæmmer al fornuft).
Sidst på ugen blev det dog alligevel til fornuftig træning, så jeg kom da i centret 4 ud af ugens 7 dage. Tirsdagens step-time var heldigvis tilbage og den var super fed! Instruktøren kørte velkendte trin, så jeg havde mulighed for at give den ekstra gas, dejlig time.
Nu er en ny uge skudt i gang...

God træningsuge!

søndag den 19. august 2012

chokoladedessert til morgenmad



Varm søndag morgen... og jeg havde ikke lyst til at lave æg. Der var desværre ikke mere græsk yoghurt, men så var det godt, der røg hytteost i kurven i går. Jane postede denne lækre chokoladedessert for længe siden, men jeg må nok indrømme, at hytteost og kakao ikke lige harmonerede i mit hoved. De to ingredienser harmonerer dog fantastisk, hvis du nu spørger mine smagsløg. Portionen er måske ikke så stor som morgenmad, men lige nu er jeg dejlig mæt og så kan der måske blive plads til en formiddagssnack.

chokoladedessert med hytteost
(1 pers.)

80 g hytteost fx Arlas øko-variant
1-2 spsk fløde 38 %
1 spsk Philadelphia flødeost
2 tsk Sukrin+
2-3 tsk raw kakaopulver
et drys vanillepulver

topping
friske blåbær
hakkede mandler
kakao nibs

fremgangsmåde:
1) Blend* hytteost, 1 spsk. fløde og flødeost med Sukrin+ og vanille.
2) Tilsæt kakaopulver og evt. ekstra fløde, for ønsket konsistens.

*jeg brugte minihakkeren, da den stod fremme - men stavblenderen tror jeg er fin og giver mindre opvask ;-)

Tip I
Ønsker du en mere flydende konsistens - rør fløden i med hånden til sidst. Den piskes en smule, når den blendes.

Tip II
Ønsker du en mere luftig dessert, pisk fløden til skum og vend den i til sidst.

lørdag den 18. august 2012

lækker restemad #4: frittata muffins

 

Lækre ægge-muffins, som passer til både morgenmad og frokost. De er nemme at lave og kan fyldes med diverse rester af proteiner og grøntsager. Endnu en nem og lækker reste-opskrift.

frittata muffins
(10 store muffins)

6 æg
3 æggehvider
1 dl fløde 38 %
tørret chili
urtesalt
peber

forslag til fyld - erstat med rester fra dit køleskab:
2-3 store buketter broccoli
5-7 grønne asparges
2 krydrede pølser (alm. str.)
25-30 g cheddar i tern

fremgangsmåde:
1) Skær broccoli, asparges og pølser i mindre stykker.
2) Blanchér grøntsagerne i kogende vand eller rest dem kort på panden - skal ikke færdigsteges.
3) Pisk æggene med æggehvider, fløde og krydderier.
4) Kom fyldet i æggene undtagen osten.
5) Fordel æggemassen med en stor ske i 10 store muffinforme - gerne af silikone.
6) Top til sidst med cheddar i små tern.
7) Bag muffins'ene ved 200 grader varmluft i ca. 20 min.




torsdag den 16. august 2012

lækker restemad #3: pizza med 'grøn' bund

de forbagte bunde klar til fyld...

så er der pizza med 'grøn' bund

Efter et par dage med coleslaw af spidskål, gulerod og squash, brugte jeg her til aften brugt resterne (minus gulerod) som bund til en gang pizza. Spidskål og squash kunne fint erstatte den sædvanlige blomkål i blomkålspizzabunden.
Jeg snitter og river indimellem (læs: når jeg husker det) en omgang grønt til den kommende uge om søndagen og opbevarer det  i lufttætte bokse i køleskabet. En gang pizza er en skøn måde at få brugt resterne på, som tørrer lidt ud efter at have været snittet nogle dage, men det er kun en fordel til denne opskrift.

pizza med 'grøn' bund
(1-2 pers.)

150 g spidskål
50 g squash
35 g revet parmesan
1 æg
oregano
urtesalt
peber
evt. 1 fed hvidløg

forslag til fyld:
- tomatsauce, chorizo, grøn peber & revet cheddar (min variant)
- tomatsauce & frisk mozzarella
- bacon, champignon & revet ost

fremgangsmåde:
1) Hak evt. grøntsagerne ekstra fint i minihakkeren. Vrid den revne squash godt.
2) Bland alle ingredienserne i en skål.
3) Form en eller to bunde på en bageplade beklædt med papir.
4) Bag bundene ved 250 grader i ca. 12 min. til de tager farve - pas på, det går lige pludselig stærkt.
5) Kom dit ønskede fyld på.
6) Bag pizzaen 5-10 min. til osten er smeltet.

uhm... pizza med god samvittighed

What's not to enjoy?

onsdag den 15. august 2012

morgenluksus










Morgenmad er min luksus i hverdagen... Den består typisk af æg i en eller anden form - scrambled med ost, spejlæg, blødkogt eller pandekager (igen æg) med eller uden bær og smurt med nøddecreme eller lækker cremet græsk yoghurt 10 % rørt med skyr og fløde - toppet med bær og nødder.

Uhm...!

Hvad er din luksus i hverdagen?

tirsdag den 14. august 2012

iskolde banansnacks med kokos



Da jeg havde gang i smeltet chokolade til de lækre hjemmelavede snickers, blev der også lige overtrukket et par bananer. Idéen har floreret flere steder i blogland, men jeg så den oprindeligt hos Anne au Chocolat. Banan og chokolade er en dejlig sød kombination og bananis er en af mine favoritter. De er meget nemme og lave og kan opbevares på frost og tages op efter behov for søde lækkerier.

banansnacks med kokos

2 bananer
100 g mørk chokolade min. 70 % kakao
1 tsk kokosolie
kokosmel

fremgangsmåde:
1) Smelt chokoladen med kokosolie.
2) Skær bananerne i skiver.
3) Dyp bananskiverne i chokoladen ved hjælp af en gaffel.
4) Drys med kokosmel, mens chokoladen stadig er våd.
5) Opbevar de små banansnacks i en lufttæt beholder på frost. De skal blot stå ude et par minutter før servering.


mandag den 13. august 2012

ugens træning #12

mandag: træningsfri

tirsdag: 12 + 24 min. cardio. 15-20 min. styrketræning af ryg.

onsdag: 20 + 20 min. cardio. 20 min. styrketræning af bryst.

torsdag: træningsfri

fredag: 12 + 28 min. cardio. 20 min. styrketræning af ryg/ biceps. 10 min. mave på gulv.

lørdag: 12 + 30 min. cardio. 20 min. styrketræning af bryst.

søndag: 12 + 20 min. cardio. 30 min. styrketræning af ben. 10 min. mave på gulv.

Puha... en lidt strid uge at komme igennem, da jeg lige skulle finde ud af at være alene hjemme igen...
Selv om det kan være svært at komme ud af døren til træning, så ved jeg, det løfter humøret, så afsted er jeg kommet og har ydet det, der var lyst og overskud til. Det er faktisk endt ud i en fin træningsuge med træning på 5 ud af ugens 7 dage - dejligt!

God træningsuge!

søndag den 12. august 2012

hjemmelavet snickers uden sukker



Uhm...!
For en peanutbutter-elsker er disse lækre bidder lige i øjet. Jeg har aldrig været fan af den rigtige Snickers, men de her skal vist bare opbevares i fryseren, så jeg ikke tømmer bøtten ad en gang...
Jeg har brugt Janes opskrift, som viste sig at være ligeså simpel, som opskriften på de hjemmelavede bounty.

hjemmelavet snickers
(16-18 stk.)

200 g crunchy peanutbutter uden tilsat sukker
1 dl saltede peanuts
1 dl jordnødder uden salt eller andre nødder*
2 tsk Sukrin+
1 knsp vanillepulver - ikke vanillesukker
25 g smør
100-150 g mørk chokolade min. 70 % kakao
1 tsk kokosolie

*jeg brugte usaltede cashewnødder

fremgangsmåde:
1) Smelt peanutbutter i en gryde.
2) Hak peanuts og nødder i mindre stykker.
3) Kom nødderne, Sukrin+, vanille og smør i gryden. Rør til ensartet masse.
4) Kom peanutmassen i en form beklædt med husholdningsfilm.
5) Sæt formen med massen i fryseren til den er helt stiv.
6) Skær peanutmassen i de ønskede stykker og overtræk dem med smeltet chokolade rørt med lidt kokosolie.
7) Opbevar dine snickers i en lufttæt beholder på køl eller frost. Fra frost skal de blot stå ude 5 min. før de er spiseklar.


lørdag den 11. august 2012

kyllingedeller med mozzarella & peberfrugt


Selv om det holdt lidt hårdt at komme i køkkenet her til aften og lave madplanens menu, så overgav jeg mig og stegte deller trods varmen. Jeg ville nemlig gerne have rester i fryseren til madpakker.
Opskriften er inspireret af Frk. Saust. Dejligt med variation i kyllingedellerne, som er den måde jeg ofte foretrækker min kylling på. Mine blev lidt mørke i skorpen, da jeg stegte dem i riiigeligt smør og der jo er ost i, som godt kan brænde lidt på, når man, som jeg, ikke lige har to øjne på panden konstant.
Jeg spiste dellerne i selskab med en dip rørt af græsk yoghurt 10 %, lidt mayo, chili sauce, urtesalt og paprika, samt feldsalat med lækker blød og cremet avocado og sprøde, blancherede grønne asparges. Dellerne er lavet efter denne opskrift:

kyllingedeller med mozzarella og peberfrugt
(ca. 20 stk.)

400 g hakket kylling
2 forårsløg
2 fed hvidløg
½ rød peberfrugt
1 håndfuld frisk basilikum
½-1 rød frisk chili
1 kugle frisk mozzarella
1 spsk HUSKfiber (den grønne)
1 æg
evt. 1-2 spsk væske - fløde/ vand, for passende konsistens
urtesalt
peber
smør eller kokosolie til stegning

fremgangsmåde:
1) Hak løg, hvidløg, peberfrugt, basilikum og chili fint.
2) Bland kylling og de hakkede grøntsager. 'Pluk' mozzarellaen ned i blandingen.
3) Tilsæt æg og HUSK. Rør til ensartet fars og krydr med salt og peber.
4) Varm en pande med smør/ kokosolie og form deller i ønsket størrelse med en ske.
5) Steg dellerne ca. 4 min. på hver side til de er gennemstegt.