onsdag den 29. juni 2011

pizza på menuen...


Jeg tillod mig at smutte lidt tidligere fra arbejde i dag, når nu jeg har kæresten hjemme. Vi var en hurtig tur i fitnesscentret og så lavede jeg en gang pizzadej. Det er bare længe siden, jeg har lavet hjemmelavet pizza. Den blev ganske god, selv om jeg ikke lige havde det mel, som opskriften foreskrev. Jeg brugte:

pizzadej
(4 pers.)

7 dl lunken vand
25 g gær
3 spsk. olivenolie
2 tsk. salt
300 g fuldkornshvedemel
500-600 g durummel

1) Opløs gæren i lunken vand.
2) Tilsæt olie og salt.
3) Rør de to salgs mel i lidt efter lidt.
4) Stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 60 min.
5) Del dejen på to bageplader dækket med bagepapir og pres (glat) dejklumperne ud i en passende tykkelse (mine fyldte næsten hele pladen og kunne godt have været lidt tyndere). Jeg presser det ud, da jeg synes det er nemmere end at rulle dem, som ofte kræver meget mel og de derfor bliver faste - det undgår du på den her måde.
6) Kom dit yndlingsfyld på.
7) Sæt pizzaerne i en varm ovn, 220 grader og bag dem til bunden er sprød.

Jeg lavede portionen til 4 personer, selv om vi kun er 2, men nu er der til frokost i morgen og en hel plade pizza i fryseren, så der er nem mad et par andre dage. Den ene blev holdt helt vegetar med: tomatsauce (jeg snød og brugte Dolmio pastasauce classic), ost, artiskok, babymajs, grøn peber, ananas + champignon. På den anden tilføjede jeg desuden lidt krydret, hakket oksekød.
Jeg fik desværre ikke lige talt kalorier, da der var så mange ingredienser. Jeg spiste en stor portion salat til mine 3 stykker.

hjemvendt fra muffin-land


I har måske opdaget, at jeg har været lidt stille herinde henover weekenden - det skyldes at jeg i fredags drog til muffin-, cupcake- og ikke mindst macarons-land (læs: UK/London), over til min dejlige kæreste, som arbejder i UK. Vi har tilbragt 4 dejlige dage i og uden for London, hvor tiden mest er gået med at nyde hinanden og holde varmen ud (læs: 30+ grader).
Sidst jeg var på besøg hos ham i februar stod den på en del cafébesøg med hot chocolate, muffins og andre lækre kager (fyldt med min fjende no. 1, nemlig sukker), hvilket resulterede i +3-4 kilo på vægten, så denne gang havde jeg lovet mig selv max at spise en muffin/ kage, men men men vi spiste ingen kager, da det ikke lige var det, som trak i den varme. Der blev i stedet drukket nogle af disse...
i lemon-varianten, som desværre ikke er helt sukkerfri :-( Smager bare rigtig godt og er en god tørstslukker. Derudover masser af vand og spist god mad ude (læs: steak, indisk og salater) - MUMS siger jeg bare og så skal det lige tilføjes, at det ikke har givet plus på vægten i denne omgang ;-)
Nu er det tilbage til hverdagen med arbejde. Heldigvis har jeg kæresten med hjemme i DK til på mandag, hvor jeg igen bliver græsenke... (derfor kan bloggen måske være lidt stille til mandag).

Go' onsdag derude ;-)

fredag den 24. juni 2011

pasta-vegetar a la 'tøm køleskabet'

398 kcal - 20 % protein, 68 % kulhydrat og 12 % fedt

Ikke den mest spændende aftensmad (hvilket også fremgår af billedet), men jeg skulle have køleskabet tømt - blev det dog ikke helt, men håber resten overlever, at jeg ikke er hjemme de næste par dage.

Jeg spiste:
75 g fuldkornspasta (rå vægt)
30 g feta 3 %
80 g tomatsauce (princip!)
120 g tomat
70 g champignon
110 g grøn peberfrugt

morgengrød

126 kcal - 12 % protein, 78 % kulhydrat og  10 % fedt

Dagens morgenmad blev en gang grød i dag - oven på morgenens powerwalk. Nu jeg får kigget på kalorierne kunne jeg godt have taget en lidt større portion og drysset lidt nødder på eller andet godt. Men det blev 25 g gryn (halvt rug og halvt havre), som havde stået i blød natten over og jeg kogte det så til grød i microovnen her til morgen. Serveret med kaneldrys, lidt sødemiddel (til min meget søde tand) og 110 g cantaloupe melon (min yndlings).

torsdag den 23. juni 2011

crunchy nøddedrys

Det færdige resultat. 25 g (3 spsk.) indeholder: 138 kcal - 12 % protein, 22 % kulhydrat og 66 % fedt


1) Nødder og mandler hakkes groft


2) Nødder, mandler, hørfrø og kanel ristes på panden

3) Sukrin tilsættes (bland godt)

4) Blandingen hældes i et fad eller på et stykke bagepapir til afkøling, når Sukrinen er smeltet

5) Nøddedrysset hældes i en lufttæt beholder, når den afkølet.

Drysset smager rigtig godt som drys på fromage frais, skyr, kvark el.lign. til morgenmad.

crunchy nøddedrys

100 g mandler
75 g cashewnødder
75 g hasselnødder
75 g hørfrø
2 tsk. kanel
40 g Sukrin* (kan sikkert sagtens erstattes med alm. sukker, men jeg bliver/er bare afhængig af det skidt :-/ )

Opskriften er fra 'Spis maven flad - Sådan gør du' af Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell.

*Sukrin: ligner sukker, men indeholder 0 kalorier. Købes i helsekost (dyrt, desværre).

mandag den 20. juni 2011

1 skridt frem og 2 tilbage...

Hmm... Det var ikke lige sådan jeg havde planlagt min dag. Jeg skulle have været hjem og klæde om og direkte til træning, men det går ikke altid som præsten prædiker, som det gamle ordsprog siger - de her kom i vejen :-( (som jeg havde frygtet).
Op på hesten igen! Jeg vil fremover forsøge at skrive en 'State of the day' her på bloggen, hvor jeg lige sætter lidt ord på dagen primært ifht. min kost og træning, for at holde mig selv lidt op på det sunde, så jeg kan gå i Lises fodspor.


Dagens positive er, at jeg fik taget cyklen til arbejde. Det vil jeg virkelig forsøge så meget som muligt hen over sommeren. Det skal lige nævnes, at jeg ikke har mere end 10 min. til arbejde. Min transporttid er faktisk stort set den samme, om jeg tager cyklen eller bilen. Regner det, har jeg det dog sådan, at regntøj er for besværligt for så kort en strækning, men det kan jeg jo se, om jeg også kan få ændret på. Jeg kan bare virkelig mærke, at min kondition er blevet meget ringe efter de 2-3 måneders pause, jeg har haft fra den cardio-træning jeg ellers havde fået op og køre regelmæssigt. Det hænger så sammen med ekstra kilo på sidebenene, som jeg nu kæmper med. Derfor tæller alle de små skridt i det store billede. Det blev da også til 48 minutters powerwalk i den tidlige morgenstund.
Jeg skal 'bare' have vendt bøtten til 2 skridt frem og helst ikke nogen tilbage.

1. faste læser

Så fik min blog den 1. faste læser :-) Dejligt.

Velkommen til Line!

søndag den 19. juni 2011

søndag med sved på panden

Jeg kom tidligt op og fik startet dagen med 60 minutters powerwalk, det er bare skønt, når først jeg er kommet afsted. Det er ikke lige så sjovt, når jeg skal forlade dynen.

Hjemme ventede der en lækker omgang morgenmad efterfulgt af 50 minutters cardio i fitnesscentret. Nu går det ikke længere med den slendrian ;-) Jeg har også taget en kold tyrker fra sukkeret fra i går, hvilket faktisk gik overraskende fint, men der skal nok komme cravings, så jeg har garderet mig med flere nye allierede i kampen (dem skal jeg nok lige præsentere med lejlighed).

Her er lige en af dem (som min dejlige kæreste har brag ind i mit liv), som bare træk efter træning (ja, jeg ved godt, man skal slukke tørsten i vand, men men)

1 kcal

breakfast on a sunday

205 kcal - 27% protein, 46 % kulhydrat og 27 % fedt

1 sk. solsikkerugbrød
1 sk. Cheasy skiveost 13 %
50 g Cheasy hytteost 1,5 %
1 tsk. ISIS solbærsyltetøj
30 g peberfrugt

lørdag den 18. juni 2011

broccolisalat med abrikos

580 kcal (hele portionen) - 13 % protein, 33 % kulhydrat og 54 % fedt

broccolisalat med abrikos
(2 pers.)

½ broccoli
1 rød peberfrugt
1 avokado
1 spsk. fromage frais 0,2 %
½ spsk. pesto
1 spsk. olivenolie
saften af en ½ limefrugt
evt. 1-2 spsk. vand
salt
15 g cashewnødder (evt. tørristede)
15 g tørrede abrikoser

Broccolien skæres i mindre buketter (brug også gerne stilken i små tern). Jeg bruger broccolien rå, men du kan evt. hælde kogende vand over og lade det trække i 3-5 min. Skær peberfrugten i tern og kom dem i en skål sammen med broccolien.
Advokadoen moses med en gaffel og blandes med fromage frais, pesto, olivenolie, limesaft, evt. vand og lidt salt. Advokadomassen blandes ned i skålen med peberfrugt og broccoli.
Skær abrikoserne i små tern og hak cashewnødderne - drys begge over salat.

Opskriften er fra 'Hold maven fald - Spis bare videre' af Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell

Velbekomme!
___________________________________________________________________________________

Aftenens tallerken: Broccolisalat med abrikos + 1 kyllingbrystfilet
500 kcal - 33 % protein, 19 % kulhydrat og 48 % fedt

snacktime

142 kcal - 35 % protein, 53 % kulhydrat og 12 % fedt

Efter dagens barselsbesøg blev det tid til en lille snack og afslapning på sofaen. Jeg fik 200 g cantaloupe melon med 100 g Cheasy hytteost 1,5 %.

barselsgaven


Min veninde fødte i mandags en lille Benjamin. Efter et par frustrende besøg i babyforretninger endte denne rangle-bold fra Mantattan Toy med at blive gaven til den lille.
Jeg fik lejlighed til at aflevere den i dag og se + holde en meget lille og fin dreng. Nu er min veninde fra studietiden MOR, det er altså lidt underligt, men jeg er glad for at følge med på sidelinjen, indtil det en dag bliver min tur ;-)

fredag den 17. juni 2011

indvielse

Jeg modtog mine nye CRAFT løbebukser i går og de blev så indviet her til morgen på dagens 46 min powerwalk. Det var en hel befrielse at slippe for de løse løbebukser med ski-underbukser inden under, som jeg ellers har brugt.
De sidder godt og bred elastik i taljen, som ikke gnaver og de bliver i det hele taget siddende, hvor de skal, uden at jeg får hængerøv undervejs :-) Dem tror jeg, jeg bliver rigtig glad for.

onsdag den 15. juni 2011

favorit morgenmad

265 kcal - 35 % protein, 27 % kulhydrat og 38 % fedt

Det var ikke nemt at komme ud af dynerne igen i dag... Men men op kom jeg og ud på mine gåben (læs: 50 min powerwalk).
Det hjalp lidt på det hele, at min favorit morgenmad ventede derhjemme: 2½ dl fromage frais 0,2 %  m. 3 spsk. hjemmelavet crunchy nøddedrys. Jeg skal nok lige få en opskrift lagt ind snarest.

tirsdag den 14. juni 2011

tirsdagen, der bare føltes som en mandag...

Ikke så meget nyt herfra. Det var jo tilbage til hverdagen igen i dag. Det var en hård omgang - min krop var ikke lige klar på at forlade dynen kl. 430 for at komme ud og powerwalke, men kl. 445 var jeg afsted og det blev til 47 min.
Jeg nåede da også på arbejde til kl. 630 (en halv time tidligere end sædvanligt), som jeg havde sat mig for, da jeg nok tænkte, der var meget oven på en forlænget weekend. Formiddagen trak tænder ud pga. træthed - som jeg ellers troede, jeg havde fået udryddet i pinsen, men nu skal min krop lige vænne sig til at skulle i gang så tidligt igen (selv om jeg også står tidligt om, når jeg har fri, så er det trods alt ikke SÅ tidligt).
Efter arbejde gik turen lige til byens to baby-/børnetøjsforretninger i jagten på en barselsgave til min søde veninde, som fødte en lille prins i går. Jeg fandt dog ikke det rigtige, så nu skal jeg lige finde ud af, hvor jagten kan fortsætte. Har I nogle idéer derude? Må gerne være kreativt?

Dejligt, det er onsdag i morgen, så er der kun 2 dage til weekend og 9 dage til jeg skal se min fantastiske kæreste igen.

mandag den 13. juni 2011

mors rabarbertærte!


= eftermiddagsforkælelse. Skønt at lande på sofaen og kunne mærke kroppen er blevet brugt. Da jeg var hos mine forældre med de lånte haveredskaber, tilbød min mor et stykke af hendes fantastiske rabarbertærte - og det kunne jeg ikke sige nej til (hvilket er noget, jeg skal til at lære*). Det er bare godt rabarbersæsonen er så kort ;-)

Jeg har desværre ikke lige nogen opskrift, da min mor sjældent følger en, men vil I gerne have den? kan jeg måske få hende til at skrive en ned.

* Vidste du godt, at man skal sige nej tak 22 gange i træk, inden en vane er ændret. Sniger der sig et ja tak ind, er man tilbage på 0 og vejen til de 22 gange starter forfra (ifølge en undersøgelse, jeg ikke kan huske, hvor var fra, men det er da tankevækkende).

grønne fingre...



... får jeg nok ikke lige, i hvert fald ikke så længe, jeg ikke har min egen have. MEN vores meget 'grønne' terrasse var alligevel blevet 'grønnere' end jeg kunne holde ud at se på. Så jeg måtte på med handskerne og efter et par timer var resultatet ganske tilfredsstillende.



Nu håber jeg bare, at min erindring om, at udlejer klipper hækken udvendig, holder stik.
Alt det 'grønne' arbejde kan ret sikkert mærkes i kroppen i morgen - men det må så gøre det ud for dagens træning.

pinsehygge

422 kcal - 13 % protein, 31 % kulhydrat, 56 % fedt (af den sunde slags)

Ovenpå en lækker start på dagen med en gang powerwalk fik jeg lyst til at hygge lidt om mig selv. Resultatet blev denne lækre morgenmad:

1 sk. ristet solsikkerugbrød
½ avocado
3 cherrytomater
1 blødkogt æg
1 stk. grøn pesto
1 tsk. sukkerfri choko-nøddecreme

Tilbehør: 1 gl. pukka pure-the (Uhm...! Den smager bare dejligt af lakrids)

god start på en ny uge


Tidligt op og ud i det grå - ikke lige det der trak, men det blev til en lækker powerwalk på en times tid (læs: 66 min). Det er bare en skøn start på dagen og virkelig lækkert at nyde stilheden og fuglefløjt så tidligt på en helligdag, hvor de fleste andre ligger under dynen.

søndag den 12. juni 2011

pita-pizza a la mexicana

405 kcal - 33 % protein, 40 % kulhydrat, 27 % fedt (ekskl. gulerødder)

Alt godt fra køleskabet - blev til en gang pita-pizza.

Jeg har brugt:
1 fuldkornspitabrød (klippet i to halvdele)
Rest af princip! tomatsauce
Brunet, tacokrydret hakket oksekød (rest fra fryseren)
Majs
Jalapenos
Rød snackpeber
10 % reven mozzarella (den var slet ikke så tør, som jeg måske havde frygtet for en fedtfattig mozzarella)

Tilbehør: 4 cherrytomater, 1 håndfuld napolitana salatmix og rå gulerødder i stave

grøn smoothie



Dagens morgenmad blev meget grøn. Jeg fik afprøvet en af de opskrifter, jeg længe har luret på. Konsistensen blev dog lige lovlig tyk efter min smag, så jeg vil have lidt mere mælk eller vand i næste gang (for ja, den får vist en chance mere). Det forklarer skeen på billedet, da den blev spist med ske i stedet for drukket. Tror måske også, jeg vil blende den med stavblenderen i stedet, da portionen til 1 pers. ikke er så stor.

grøn smoothie
(1 pers. = 250 kcal)

150 g kvark 0,5 %
½ dl minimælk eller skummetmælk
50 g avocado
1 spsk. Fun light sukkerfri pæresaft
15 g frisk babyspinat eller 2 kugler frossen spinat

Opskriften er fra 'Spis maven flad - Sådan gør du' af Charlotte Hartvig & Majbritt L. Engell.


easy dinner for 1


Det er altså sjovere at lave mad til 2. Jeg er desværre 'græsenke' for tiden og der var ikke lyst eller energi til de store kulinariske udfoldelser i går, så en tur i supermarkedet resulterede i disse to. Drømte virkelig om, at ravioli'en var lavet med fuldkorn ;-) Må indrømme, jeg blev positivt overrasket over princip!s tomatsauce, som virkelig smagte meget af tomat uden at blive kunstig i smagen. Den hjemmelavede udgave er dog foretrukken, men at den ryger med hjem en anden gang, vil jeg ikke udelukke.

lørdag den 11. juni 2011

my enemies


Billedet taler næsten for sig selv - det er de her sukkerdjævle og alt for mange carbs (læs: brød), som jeg kæmper imod.

fredag den 10. juni 2011

ny investering


Denne løbebuks fra Craft er netop sat 'in order' online i håb om, at jeg for alvor kan få gang i mine morgen-powerwalks ;-) Det er bare en dejlig start på dagen. Jeg har simpelthen bare ikke kunne komme op til det siden mandag morgen pga. al den træthed, som medfører dovenskab.
Nu skal det lige nævnes, at jeg skal MEGET tidligt op (læs: kl. 430), for at gå en powerwalk inden arbejde, da jeg møder allerede kl. 700. Er rytmen først skabt, så er det dog ikke noget problem, da jeg er morgenmenneske med stort 'M'.
Jeg er ret god til at lave 'investeringer' med det mål, at de skal motivere mig til at komme i gang/ holde dampen oppe, så dem vil der helt sikkert komme flere af. Ups!
Jeg drømmer også lidt om et nyt pulsur, da mit gamle ikke har haft forbindelse til bæltet meget længe. Det hører vist hjemme på ønskesedlen, da Polar kender sit værd og prisen er derefter.


den hurtige udgave...


Jeg er simpelthen så træt for tiden... Gab! Derfor blev det lige en den hurtige udgave af morgenmaden i dag - den blev selvfølgelig også indtaget stående. Det går bare ikke! Jeg bør nok også få det der vanedannende sukker ud af min kost (måske det også kunne hjælpe på min manglende søvn). Det går ikke alt for godt med mine sunde intentioner, må jeg nok indrømme.
Heldigvis har jeg fundet et par inspirerende blogs på nettet - min favorit mht. kosten er den her lige nu. Der vil jeg helt sikkert læse med fremover og der er flere opskrifter, som skal afprøves. Tak for masser af sund inspiration, Lise.